Ir dar apie maistą ir inovacijas: tikros bendruomenės bibliotekos

Žurnalas Library Journal šiandien paskelbė dar vieną įdomią naujieną iš JAV viešųjų bibliotekų veiklos. Ir vėl, kaip ir ankstesnėje žinutėje, inovatyvus projektas siejasi su maistu. Matyt, greitai reikės įkurti teminį skyrelį apie maistą ir bibliotekų inovacijas :).

JAV Baltimorės mieste, kuriame nemažai vargingai gyvenančių žmonių ir trūksta sveiko maisto parduotuvių, ką tik startavo bandomasis projektas Virtualus prekybos centras (angl. Virtual Supermarket Project). Nuo šiol Baltimorės miesto gyventojai gali apsipirkti internetu vietos bibliotekose ir vėliau atsiimti iš jų pristatytą užsakymą. Virtualiai apsipirkti ir atsiimti užsakymą jau galima dviejuose Enoch Pratt Free Library bibliotekos filialuose. Maisto pristatymas pirkėjams nieko nekainuoja, jis apmokamas iš projekto lėšų. Projektą inicijavo Baltimorės sveikatos apsaugos departamentas.

Taigi viešoji biblioteka rado dar vieną būdą tapti artimesne ir naudingesne savo bendruomenei ir užtikrinti sveiko maisto prieinamumą. Tikimasi, kad šis projektas padės kovoti su tokiomis problemomis kaip, pavyzdžiui, nutukimas, kurio viena iš priežasčių - nesveiko maisto vartojimas.

Bibliotekos dažnai padeda žmonėms bendrauti su draugais ir giminaičiais, rasti darbą naudojantis internetu, kodėl gi nepasiūlius pasitelkti internetą maisto pirkimui? Šis projektas parodo, kad biblioteka gali tapti bendruomenės centru labai įvairiais būdais. Svarbiausia suprasti, ko labiausiai reikia bendruomenei... Pažymėtina, kad toks požiūris į biblioteką - bendruomenės centrą atveria kelią kitam požiūriui į partnerystės galimybes projektuose.

Parengta pagal:

Baltimore City Health Department: the Virtual Supermarket Project [interaktyvus]. 2010 [žiūrėta 2010 m. kovo 18 d.]. Prieiga per internetą: http://www.baltimorehealth.org/virtualsupermarket.html

ODER, Norman. In Baltimore, Libraries Serve as "Virtual Supermarkets" for Patrons Lacking Healthy Options. Library Journal [interaktyvus]. 18 March 2010 [žiūrėta 2010 m. kovo 18 d.]. Prieiga per internetą: http://www.libraryjournal.com/article/CA6723362.html

Komentarai

Populiarūs įrašai