Bibliotekos ieško iniciatyvių ir nebijančių iššūkių savanorių

Studijuoji? Dirbi? Mokaisi? Atostogauji? O gal tiesiog neturi ką veikti? Tada esi laukiamas bibliotekoje.


Bibliotekos turi daug knygų, periodinių leidinių, elektroninių išteklių... aptarnauja ir konsultuoja esamus ir potencialius klientus... bendrauja su žiniasklaida, organizuoja renginius ir parodas...bei užsiimame kita, labai įdomia ir galbūt Tau dar mažai žinoma veikla.


Užsienyje savanoriška veikla yra labai populiari.



Savanoriauti kviečia tokios bibliotekos kaip Kongreso biblioteka
( http://www.loc.gov/hr/employment/index.php?action=cMain.showFellowships ) ir Nacionalinė Australijos biblioteka ( http://www.nla.gov.au/volun/ ).

Lietuvos bibliotekos irgi kviečia dalyvauti savanorystės programose.


Vilniaus universiteto biblioteka nori prisitaikyti prie sparčiai besikeičiančios visuomenės poreikių. Diegiamos naujos paslaugos, pertvarkomos skaityklos, ruošiamasi senųjų rūmų rekonstrukcijai ir naujos bibliotekos Saulėtekio slėnyje statybai. Siekiant įgyvendinti visus užsibrėžtus, o gal dar ir neužsibrėžtus tikslus, bibliotekai reikia ne tik naujų idėjų, vizijų ir svajonių, bet ir darbščių rankų. Biblioteka nori dirbti ir mokytis kartu su savo savanoriais ( http://www.mb.vu.lt/savanoriai )!

Jei turi idėjų, kaip būtų galima patobulinti Lietuvos bibliotekų veiklą, pagerinti aptarnavimo kokybę, ir noro „savo kailiu“ patirti, ką reiškia būti bibliotekininku ar dirbti bibliotekoje – kviečiame tapti bibliotekos SAVANORIU!

Sudomino? Pasidomėk daugiau šia veikla ir tapk bibliotekos draugu!

Komentarai

Populiarūs įrašai