Apie minkštą paslaugą, nuolankiai laukiančią, kada prisėsite su knyga

Praktiškos inovacijos visada nustebina ir žavi. Žavi ir jų autoriai, kurie kartais iš paprastos idėjos sukuria kažką nepaprastai genealaus. Vieną tokių pavyzdžių netikėtai aptikau youtube.com. Beieškodama medžiagos savo vedamiems seminarams Bibliotekų vadybos kurse, atradau tai, ką galėjau pademostruoti studentams ir pailsiutruoti, kokios gi būna šiais laikais bibliotekos.

Olandų dizaineris Jelte van Geest sukūrė minkštasuolį, kuris, kaip paklusnus šunelis, seka paskui žmogų ir nuolankiai laukia, kada jis prisės. Šį tokį netikėtai originalų kūrinį Jelte van Geest sukūrė specialiai Eindhoven bibliotekai Olandijoje. Kiekvienas skaitytojas, aktyvuodamas savo bibliotekos bilietu minkštasuolį, gali keliauti po biblioteką, tarp lentynų, susirasti sau patinkančią vietą ir joje jaukiai įsikurti. Esant reikalui, pvz, dėstytojai ar vadovai, ar bibliotekininkai, norėdami skaityti paskaitas, vesti mokymus ar susirinkimus, gali "pasišaukti" ir ne vieną minkštasuolį bei juos tvarkingai sugrupuoti į eiles.

Šios inovacijos dar nemačiau gyvai, bet net neabejoju, kad kai nuvyksiu aplankyti draugų Olandijoje, vienas svarbiausių "turistinių" objektų bus būtent šis! :)

Pažiūrėkite filmuką apie šį mažą stebuklą:

Komentarai

  1. oi, super, aš norėčiau tokio darbe - visur su savo kėde... Sutinki bendradarbį ir gali posėdžiaut vietoj - turėtų padidinti kūrybiškumo lygį organizacijoje... :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai