Prasideda stovykla „Pažinimo vasara bibliotekoje“

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Šaltinėlio“ filiale (Trakų g. 20A) birželio 17 d. prasidėjo dienos stovyklėlė „Pažinimo vasara bibliotekoje“, skirta 7–10 metų vaikams vasaros atostogų metu turiningai ir kūrybingai leisti laisvalaikį. Šioje vaikų užimtumo veikloje, pasitelkiant literatūrą, įvairių sričių specialistų vedamas edukacijas, bus ugdoma vaikų skaitymo kultūra, informaciniai įgūdžiai bei komunikavimo, pažinimo, iniciatyvumo, kūrybingumo ir kultūrinės kompetencijos, tobulinami vaikų asmeniniai ir komandiniai gabumai.

Renginių ciklą pradėjo bibliotekos darbuotojos Ligitos Laurinskytės parengta edukacinė programa „Kūrybinės žaislų dirbtuvėlės“.

Pirmoji užsiėmimo dalis buvo skirta susipažinti su lėlių iš kojinių gamyba. Stovyklautojų rankose akrilo siūlai, sagos, lipnios akelės, veltinio skiautės, kojinės, klijai virto žaismingomis lėlėmis. Juk visai nesvarbu, kad esi ne profesionalus lėlininkas, o tik naujų pomėgių ieškotojas, kojininės lėlės kiekvienam suteikė daug kūrybinio džiaugsmo.

Iš pateiktų medžiagų pasigaminę knygelių  P. Raud „Istorija apie namelį, kuris norėjo būti namais“ bei  K. Navako ir M. Smirnovaitės „Žvėreliai mokosi dūkti“ personažus, vaikai grupėse pristatė sukurtus vaidinimus. Personažų ir visos istorijos kūrimas scenoje skatino vaikus mąstyti, analizuoti, kūrybiškai panaudoti literatūrines žinias, vystyti rišliosios kalbos gebėjimus. Be to, tapdami  aktoriais, vaikai turėjo galimybę improvizuoti, interpretuoti, pažinti vienas kitą ir patys save. Edukacines veiklas padėjo organizuoti bibliotekos savanorė Viktorija.   

Stovykla  organizuojama įgyvendinant projektą „Pažinimo vasara bibliotekoje“, kurį remia Šiaulių miesto savivaldybė.

  

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos informacija







Komentarai

Populiarūs įrašai