Gal dabar turite laiko profesinei plėtrai?


Labas visoms iš mano namų į jūsų namus. Ar dar atsimenat, kai gyvendami paprastuoju režimu, dažna pasiskųsdavome, kad nėra laiko pasimokyti.  Arba nėra pinigų, arba dar kažkas trukdo. Nors jautėme, kad reikia.

Tai karantinas, atrodo, leidžia mums atsikvėpti ir net atveria naujų galimybių profesinei plėtrai. Noriu pasidalinti viena iš tokių iniciatyvų, kuri vadinasi  Librarian. Support (Bibliotekininkas. Pagalba). Public Libraries 2030 - projekto, vykdomo Europoje, ir JAV Pietų Karolinos universiteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų mokyklos suburta komanda pirmiausia pasiūlė atrinktą vaizdo ir kitų internetinių šaltinių rinkinys bibliotekininkams - https://librarian.support/blog/. Jų idėja, pagalba bibliotekininkams būtina, kad jie galėtų padėti savo bendruomenėms, susidūrusiose su labai neįprastomis aplinkybėmis. 

Taip pat, pradedant nuo šiandien (kovo 24-osios) profesorius David Lankes kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį organizuos reguliarias profesinės plėtros sesijas 'gyvai' su patyrusiais įvairių sričių bibliotekininkystės specialistais iš viso pasaulio. Turėtų būti įdomu, bent taip atrodo iš skelbiamų pirmųjų pašnekovų pavardžių. Bent tie, kurie man žinomi yra 100% superbibliotekininkai.  Jau nekalbant apie patį profesorių D. Lankes, kuris, jei dar nežinote, diktuoja profesinės praktikos bibliotekose madas. Jau paskelbtas būsimų pokalbių tvarkaraštis. Temos pačios įvairiausios, nuo naujų paslaugų kūrimo ir problemų bibliotekose sprendimo, aktyviai įtraukiant bendruomenę iki asmens duomenų privatumo iššūkių bei detoksikacijos įrankių.  

Prisijungti gyvai galima čia, sesijos pradžia Lietuvos laiku 15 val (jei teisingai apskaičiavau). Dalyvių skaičius ribotas dėl techninių galimybių.  Jei nepavyks patekti tarp tų 150 laimingųjų ar, pavyzdžiui,  netinka 'gyvų' sesijų laikas, bus galima pasižiūrėti įrašus.

Pridėsiu, kad pirmasis pašnekesys buvo apie scenarijų planavimą, kaip būdą pasirengti netikėtumams ateityje. Svarbu suprasti, kad scenarijai netikėtumų nepanaikins, bet padės pasiruošti jiems ir ištikus jiems pritaikyti konkrečiai situacijai jau gerokai sprendimus, ar imtis naujų vaidmenų. Grūdas pamąstymui -  ką ir kaip bibliotekos veiks, pasibaigus karantinui. Labai tikėtina su mažesniu finansavimu, nes valstybė visus išteklius mes susitvarkyti su ekonominiu nuosmukiu bei atgaivinti verslą.  

Rekomenduoju. Ir visiškai nemokamai. Komentaruose, pasidalinkit savo atrastais ar jus suradusiais šaltiniais. 


Komentarai

Populiarūs įrašai