Tokių „Šeimų žaidynių“ Šiauliuose dar nebuvo!

Lapkričio 24 d. Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Saulės“ filiale (K. Korsako g. 10) vyko aktyvios „Šeimų žaidynės“. Pirmą kartą Šiauliuose vykęs renginys gausiai subūrė šeimas su mažamečiais vaikais, norinčias ne tik išbandyti savo žinias ir jėgas įvairiose srityse (mokslo, literatūros, gamtos ir kt.), bet ir smagiai, turiningai praleisti savaitgalio popietę.

Skirtingose erdvėse – skirtingos užduotys
Renginio pradžioje susirinkusios šeimos turėjo užsiregistruoti ir pasiimti savo komandos korteles. Visi susirinkusieji buvo supažindinti su žaidynių taisyklėmis ir laukiančiomis užduotimis. Dalyviai buvo sugrupuoti po 5 komandas ir paskirstyti keturiose erdvėse (Šeimų erdvėje, Užsienio kalbų mokymosi centre, Kompiuterių klasėje ir Komiksų centre), kur jų laukė skirtingos užduotys. Komandos, atlikusios užduotį vienoje erdvėje, turėjo keliauti į kitą erdvę, kur jau laukė nauja užduotis. Žaidynėse šeimos iš viso turėjo įveikti 4 užduotis – atsakyti į 2 viktorinų klausimus, sudėlioti komiksą ir įveikti labirintą bei sužaisti kompiuterinį boulingą.

Laimėjusiųjų – net 5 komandos

Baigus visas užduotis, suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo, kad „Šeimų žaidynėse“ kai kurios komandos surinko vienodai taškų, tad reikėjo išsiaiškinti, kam atiteks 3–4 ir 5 vietos. Laimėtojams buvo paruoštas „Saulės“ filiale esantis interaktyvus žaidimas, kurį sužaidus paaiškėjo, kam atiteko 3, 4 ir 5 vietos. Visoms laimėjusioms šeimoms buvo įteikti diplomai ir kuprinės su prizais. Visgi tuščiomis neliko ir likusios komandos. Siekiant pradžiuginti ir padėkoti už dalyvavimą „Šeimų žaidynėse“ kiekvienai dalyvavusiai šeimai buvo įteiktos padėkos ir atminimo dovanėlės.


Renginyje – gera nuotaika ir teigiamos emocijos

Labiausiai džiugina tai, kad Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos suorganizuotas renginys „Šeimų žaidynės“ sukvietė šeimas, kurios galėjo smagiai, kaip viena komanda, leisti laiką kartu. Renginio metu netrūko šypsenų, juoko, geros proto mankštelės ir gerų emocijų. „Džiaugiamės, kad galėjome dalyvauti tokiame įdomiame renginyje“, „buvo labai įdomu, smagiai praleidome laiką“, „norėtume dar kartą sudalyvauti“ – štai tokie atsiliepimai skambėjo iš dalyvių lūpų pasibaigus renginiui. Ir tėveliai, ir vaikai džiaugėsi, galėdami leisti laisvalaikį visi kartu.

Dar laukia finalinės „Šeimų žaidynės“
Šiaulių miesto savivaldybė kartu su Jelgavos miesto biblioteka ir Liepojos centrine moksline biblioteka įgyvendina 2014-2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą, todėl šios „Šeimų žaidynės“ – projekto dalis. Praėjusį savaitgalį toks pat renginys vyko ir projekto partnerių bibliotekose Latvijoje. Jose taip pat buvo išrinkta po 5 šeimas laimėtojas. Gruodžio 8 dieną Šiauliuose, „Saulės“ filiale vyks jau tarptautinės finalinės šeimų žaidynės „Žinok arba atspėk“, kuriose tarpusavyje varžysis lietuvių ir latvių šeimos. Žaidynėse dalyvaus 15 šeimų finalininkių (iš kiekvienos bibliotekos), iš kurių trys šeimos užims prizines vietas.

Biblioteka – atvira šeimoms 

Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka – draugiška ir aktyvi biblioteka, kurioje vyksta įdomūs, smagūs renginiai, suburiantys miesto bendruomenę. Biblioteka siekia skatinti aktyvų ir turiningą skirtingų kartų laisvalaikį bibliotekoje, kurioje kiekvienas gali mokytis, bendrauti ir pramogauti. „Saulės“ filiale įkurtoje spalvingoje ir žaismingoje Šeimų erdvėje tėveliai, seneliai kartu su vaikais, anūkais gali išbandyti kūrybiškas veiklas – šviečiančius molbertus, smėlio staliukus, interaktyvų stalą ir kt. Užsienio kalbų mokymosi centre visa šeima ar kiekvienas atskirai gali mokytis net 7 užsienio kalbų, o Komiksų centre – pasinerti į nuotykių ir komiksų pasaulį.

Tekstas ir nuotraukos

Jurgita Januševičiūtė-Taralė
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkė kultūrinei-edukacinei veiklai

Komentarai

Populiarūs įrašai