Šiaulių bibliotekininkų skaitymo skatinimo iniciatyva keliasi į neįprastą geležinkelio erdvę


Fotografijų paroda „Skaityk – būk asmenybė!“, sukurta vykdant 2016 m. Šiaulių apskrities viešosios bibliotekos inicijuotą ir Lietuvos kultūros tarybos remiamą skaitymo skatinimo iniciatyvų populiarinimo projektą, kovo mėnesį eksponuojama Šiaulių geležinkelio stotyje (Dubijos g. 44). Šio renginio iniciatorė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka su partnere AB „Lietuvos geležinkeliai“ kviečia žmones skaityti ir propaguoti skaitymo kultūrą.

Kilnojamoji paroda „Skaityk – būk asmenybė!“ yra ne tik meno kūrinys, bet ir socialinė akcija, skatinanti visuomenę atkreipti dėmesį į skaitytojų mažėjimą, skirta skaitymo prestižui kelti. Parodos eksponavimo vieta pasirinkta neatsitiktinai. Organizatorių tikslas – priminti apie skaitymo malonumą keliaujant.

Pasak projekto vadovės vyriausiosios bibliotekininkės Romos Baristaitės, tokia paroda pirmą kartą bibliotekos organizuojama viešoje erdvėje. Partnere šiai iniciatyvai įgyvendinti pasirinkta AB „Lietuvos geležinkeliai“, kadangi bendrovė turi dalyvavimo skaitymo skatinimo projektuose patirties. Be to, visame pasaulyje populiarūs projektai, skatinantys visuomenę skaityti keleiviniame transporte, leidžiamos specialios kelioninės knygos.

„Mūsų tikslas – atkreipti dėmesį į skaitymo kultūrą, parodyti jos svarbą ir sykiu priminti žmonėms apie malonumą skaityti važiuojant traukiniu. Kad tai daryti smagu ir naudinga, patvirtins bet kuris iš parodos stenduose matomų žmonių. Taigi mūsų paroda siunčia visuomenei žinutę: „Skaityk ir būk asmenybė!“, – sakė R. Baristaitė.

„Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos vadovas Mantas Dubauskas mano, kad kelionės traukiniu yra ne tik patogios, bet ir taupo laiką. „Juk tą vieną ar kelias valandas, praleistas kelionėje, galima ne automobilio vairą sukioti, o dirbti kompiuteriu ar skaityti knygą. Norime, kad mūsų keleivius kelionėse lydėtų geros knygos“, – sakė M. Dubauskas.

Marius Kulikauskas, AB „Lietuvos geležinkeliai“ filialo „Šiaulių geležinkelių infrastruktūra“ direktorius, džiaugiasi bendra iniciatyva: „Džiugu, jog bendradarbiaudami su Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešąja biblioteka prisidedame prie skaitymo skatinimo netradicinėse erdvėse“, – sakė M. Kulikauskas.

Kilnojamąją parodą sudaro 10 fotostendų. Juose fotografas, dizaineris Vilmantas Dambrauskas įamžino žinomus Lietuvos žmones: Juozą Budraitį, Viktoriją Čmilytę-Nielsen, Aidą Giniotį, Jolantą Kryževičienę, Faustą Latėną, Martyną Levickį, Ievą Narkutę, Žydrūną Savicką, Dalią Staponkutę ir roko grupės „Colours of Bubbles“ muzikantus. Visi jie daug skaito ir mėgsta skaityti.


Šiaulių geležinkelio stotyje ši paroda bus eksponuojama tris savaites. Kovo pabaigoje ji keliaus į Vilniaus geležinkelio stotį, gegužės mėnesį pasieks Kauno, o birželį – Klaipėdos miestus.

Bibliotekos inf.


Komentarai

Populiarūs įrašai