Virtuali konferencija - "Biblioteka 2.0 - bibliotekų ateitis skaitmeniniame amžiuje"

Spalio 20 d. visi, kas domisi šiuolaikinėmis skaitmeninėmis technologijomis ir bibliotekų veiklos ateities tendencijomis, turime galimybę dalyvauti jau penktą kartą organizuojamoje virtualioje konferencijoje "Biblioteka 2.0 - bibliotekų ateitis skaitmeniniame amžiuje". Norint dalyvauti konferencijoje reikia turėti asmeninį kompiuterį ir internetą. Informacija, kaip dalyvauti konferencijos sekcijose pateikiama čia.

Pagrindinės konferencijos temos:

  • Skaitmeninės paslaugos, išsaugojimas ir prieiga. Ketinama aptarti tokius klausimus kaip: skaitmeninių kolekcijų kūrimas, skaitmeninio saugojimo praktikos pavyzdžiai ir iššūkiai, metaduomenų schemos, skaitmeninė humanitarika, naujos skaitmeninės leidybos formos ir kt.
  • Besiplėtojančios technologijos ir tendencijos. Bus kalbama tokiais klausimais: daiktų internetas, išmanieji objektai, e.knygos, prieiga prie paslaugų mobiliaisiais įrenginiais, žaidimais grįstas mokymasis, MOOC ir t. t.
  • Vartotojų patirtis. Konferencijos dalyviai aptars tokius klausimus: socialinių tinklų tendencijos ir įtaka, taikomumo tendencijos ir interneto svetainių tobulinimas, vartotojų mokymai, būdai pasiekti įvairias bendruomenes ir kt.
  • Bibliotekų ir informacijos centrų valdymas 21-ame amžiuje. Dėmesys krypsta į šiuos klausimus: bibliotekų atstovavimas ir autoriteto auginimas, analitika, paraiškų rengimas, žaliosios bibliotekos, personalo valdymas, finansavimo modeliai ir kt.


Turėtų būti įdomu!

Visa informacija - konferencijos svetainėje - http://www.library20.com/



Komentarai

Populiarūs įrašai