Rimtos ir šmaikščios citatos apie bibliotekas ir bibliotekininkus

Šaltinis: Amazon.com
Artėjant šventėms siūlau pasiskaityti citatas apie bibliotekas ir bibliotekininkus:

"Tie, kas tiki, kad gali perskaityti MARC įrašą nesinaudodami jokiomis gairėmis, yra arba įgudę kataloguotojai, arba tie, kas turi rimtą narkotinę priklausomybę" (Roy Tennant, Library Journal, 2002).

"Bibliotekininkai galingesni už Google paiešką, draugiškesni už AskJeeves, geriausi natūralios kalbos varikliai rinkoje" (Erica Olsen, Librarianavengers.org).

"Plačiąja prasme, klasifikavimas - tai žinių visumos organizavimas į sistemą, remiantis tam tikrais tvarkos principais. Tai pamatinė žmogiškojo proto veikla" (Lois Mai Chan, Cataloging and classification: an introduction).

"Tam, kas turi biblioteką ir sodą, daugiau nieko nereikia" (Markas Tulijus Ciceronas).

"Kai kas mano, kad [kataloguotojai] - tai ateiviai iš tolimos galaktikos, kurie atkeliavo į žemę, kad padėtų šiek tiek apsitvarkyti" (Will Manley, American Libraries Magazine, 1994).

"Ką mes turime be bibliotekų? Mes neturime praeities ir ateities" (Ray Bradbury).

"Manau, kad didis bibliotekininkas turi turėti šviesų protą, tvirtą ranką ir dar daugiau - didelę širdį... esu linkęs manyti, kad visi žmonės [žodžių žaismas - men angl. ir žmonės, ir vyrai], kurie pasieks tokią didybę, bus moterys" (Melvil Dewey, Library Journal, 1899).

"Bibliotekos pačiu savo buvimu kvestionuoja galingųjų autoritetą" (Alberto Manguel, Index of Censorship, 1999).

Parengta pagal:

The librarian's book of quotes. Compiled by Tatyana Eckstrand. Chicago: American Library Association, 2009. 217 p.

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai