Bibliotekininko karjera kruiziniame laive

Kruizinio laivo bibliotekos interjero pavyzdys
Mėgstate keliauti ir nuolat sutikti naujų žmonių? Tuomet jums verta apsvarstyti bibliotekininko karjerą kruiziniame laive. JAV Simmons Bibliotekininkystės ir informacijos mokyklos absolventė Cressida Hanson pasirinko būtent tokį profesinį kelią. Pasidalinsiu kai kuriomis Cressidos įžvalgomis apie jos darbą iš interviu. Smalsuoliai galės paskaityti visą interviu tekstą anglų kalba.

Kruizinių laivų bibliotekos - svečių laisvalaikio ir atsipalaidavimo erdvė. Cressidos laivo biblioteka yra poilsio zonos, kurioje yra įsikūrę interneto erdvė ir kavinė, dalis. Kruiziniame laive skaitymas - populiari pramoga. Tačiau žmonės bibliotekoje leidžia laiką ir spręsdami kryžiažodžius, lošdami kortomis, todėl biblioteka skolina ir žaidimus. Naujausi laikraščiai gaunami el. paštu ir kiekvieną rytą atspausdinami bei pateikiami bibliotekos lankytojams.

Ilgesnėse kelionėse populiarūs skaitytojų klubai. Cressida pati organizuoja tokių klubų veiklą ir parenka su kelione susijusius kūrinius.

Anot kruizinio laivo bibliotekininkės, kartais tenka imtis ir netikėtų užduočių - pavyzdžiui, vesti šokių vakarėlį.

Paklausta apie kruizinio laivo bibliotekininkui būtinus gebėjimus pašnekovė pabrėžė, kad labai svarbu išmanyti klientų aptarnavimo, bendravimo, klientų poreikių išsiaiškinimo ypatybes. Gerai išvystyti komunikacijos gebėjimai tiesiog privalomi, nes nuolat dirbama daugiakultūrėje aplinkoje, bendraujama su bibliotekos lankytojais ir nuolat atsinaujinančiu ir besikeičiančiu laivo personalu.

Cressidos nuomone, didžiausias tokio darbo privalumas - galimybė keliauti ir sutikti žmonių iš įvairių pasaulio kampelių. Tačiau ir šis darbas turi tam tikrų trūkumų - laive darbo diena gali išsitęsti iki dešimties valandų, o ir pabėgti iš darbo vietos, t.y. laivo, nėra jokios galimybės.

Visą interviu tekstą pagal kurį parengta žinutė skaitykite čia:

MOYER, J. Interview: Cressida Hanson, cruise ship librarian [interaktyvus]. July 10, 2013 [žiūrėta 2013 m. spalio 16 d.]. Prieiga per internetą: http://simmons.edu/gslis/for/current/news/blog/2013/07/interview-cressida-hanson-cruise-ship-librarian-by-jennifer-moyer.php

Komentarai

Populiarūs įrašai