Rock&roll bibliotekininkui - jau treji metukai :)

Mieli tinklaraščio skaitytojai, vakar Rock&roll bibliotekininkui sukako treji metukai. Todėl tradiciškai pateikiu šiek tiek informacijos apie tai, kaip jis augo šiais metus.

Pirmiausia turime pasidžiaugti, kad beveik 30 proc. padaugėjo apsilankymų tinklaraštyje. Šiais metais užfiksuota 47744 apsilankymai, tuo tarpu praeitais metais - 37067.

10 proc. padaugėjo naujų apsilankymų tinklaraštyje. Be to, jei pastebėjote, tinklaraštis turi net 103 sekėjus.

Kuo tikrai verta džiaugtis - praeitais metais jūs, mūsų skaitytojai, aktyviau siuntėte straipsnius ir dalijotės patirtimi. Straipsniai - tai tyrimai, bibliotekų naujovių aprašymai, net darbo skelbimai. Dėkojame jums visiems ir linkime būti su mumis ir šiais naujais tinklaraščio gyvavimo metais. Ypatingai norėtųsi padėkoti Panevėžio m. savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojai ir VU Komunikacijos absolventei Indrei Lašinytei, kuri praeitais metais labai aktyviai dalijosi savo bibliotekoje atliktais tyrimais ir patirtimi. Tikriausiai pastebėjote ir kitas aktyviai rašančias autores. Tai knygų apžvalgas ir įdomius reportažus skelbianti VU Komunikacijos absolventė - Julija Zemcova ir meniškomis knygų ir bibliotekų įdomybėmis stebinanti Ieva Sudmantaitė. Nuoširdžiai dėkojame už tai, kad darote tinklaraštį įdomesnį :).

Tradiciškai, žiūrimiausių tinklaraščio straipsnių sąraše pirmauja patarimai, skirti rašto darbų rengimui.  Stropiausiai tinklaraščio informacija, matyt, naudojasi studentai, tik pradedantys rašyti kursinius darbus. Ne pirmus metus skaitomiausių straipsnių sąraše pirmauja dėstytojų patarimai kaip rengti kursinius darbus. Be to, į skaitomiausių straipsnių dešimtuką įeina ir provokuojančios žinutės. Štai 2012 metais net 684 apsilankymų sulaukėme paskelbę nuorodą į dienraštyje "Lietuvos rytas" publikuotą straipsnį apie tai, ar bibliotekose yra tinginiaujama.

Tinklaraštį mūsų skaitytojai vis daugiau pasiekia ir naudodamiesi mobiliaisiais įrenginiais. Praeitais metais net 64 kartus prie tinklaraščio jungtasi naudojant Apple iPad, mažiau - Blackberry ir Apple iPhone.

Štai tokie buvo dar vieni tinklaraščio gyvavimo metai. Tikimės, kad ir toliau būsite kartu su mumis.

Komentarai

  1. Ačiū, Zinaida, kad nepamiršti žvilgtert į kalendorių. Tikrai verta švęsti ir prisiminti tą posėdį arbatinėje, po kurio gimė tinklaraščio idėja. Verta atšvęsti ir tikrame gyvenime!

    Įdomu būtų sužinoti, ką skaitytojai galvoja apie trimečio tinklaraščio turinį. Ir kas paskatintų iš skaitytojų tapti ir autoriais.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Didžiausi sveikinimai šia gražia proga tinklaraščio sumanytojoms, kūrėjoms, autorėms... Džiaugiuosi, jog jau trejus metus egzistuoja šis profesinis teminis tinklaraštis, kuriame visada atrandu sau įdomios medžiagos, aktualios informacijos, praplečiu profesinį akiratį. Sėkmingo Jums toliau gyvavimo ;).

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei dar neatostogaujate, šį ketvirtadienį užsukite po 17 val. į In Vino Vilniuje - tikram pabendravimui tinkaraščio gimtadienio proga.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai