Komiksai padeda ugdyti skaitymo gebėjimus

Šaltinis: Reading with pictures
Žurnale Library Journal paskelbtas įdomus interviu su bibliotekininku, dirbančiu kalėjimo bibliotekoje. Interviu yra viena mintis, kuri mane ypatingai sudomino. Interviu teigiama, kad komiksų skaitymas gali padėti ugdyti skaitymo gebėjimus ir paskatinti toliau skaityti imantis sudėtingesnių tekstų. Įdomu ir tai, kad Amerikos bibliotekų asociacija rekomenduoja įtraukti į kalinių skaitymo repertuarą komiksus, nes jie gali paskatinti skaityti. Komiksai kaip rekomenduojama literatūra minimi ir IFLA gairėse kaliniams.

Viename iš JAV kalėjimų dirbantis bibliotekininkas Philipas Ephraimas pakomentavo, kad skaitydami komiksus kaliniai mokosi rašyti ir piešti. Kai kurie perskaitę komiksus planuoja sukurti savo komiksų serijas. Dalis kalinių pereina prie kitų skaitinių.

Komiksai naudojami ne tik kalinių skaitymo skatinimo programose. Jie plačiai pasitelkiami mokymo ir mokymosi procesuose. Pavyzdžiui, komiksai gali padėti mokantis kalbų.

Susidomėjote? Gal komiksai gali rasti vietos ir jūsų bibliotekos programose? Daugiau apie komiksų naudojimą švietime skaitykite nepelno organizacijos Reading with pictures (skaitymas paveikslėliais) svetainėje.

Parengta pagal:

CORNOG, M. Q&A: prison librarian Philip Ephraim on the positive effects of comics. Library Journal [interaktyvus]. 3 July 2012 [žiūrėta 2012 m. liepos 4 d.]. Prieiga per internetą: http://reviews.libraryjournal.com/2012/07/books/graphic-novels/qa-prison-librarian-philip-ephraim-on-the-positive-effects-of-comics/

Komentarai

  1. Komiksai tikrai padeda skaityti. Manau ten puikiai yra išdirbta siužeto vystymo linija ir tai įtraukia skaitytoją. Tuo tarpu kai kurios knygos labai ilgai vysto veiksmą ir tai gali tiesiog nuvarginti skaitytoją.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai