Knygų menas - kitokio "skaitymo" galimybė (2)

Knygų meno temą pradėjau prieš gerą pusmetį. Ir apleidau. Tad bandau pasitaisyti ir pristatau antrąjį menininką, kuris įkvėpimą rado knygose...
Jūsų dėmėsiui - Guy Laramee! Meninkas iš Kanados kuria jau 30 metų, tačiau knygų meną atrado tik 1999 metais, įrankių parduotuvėje pamatęs šlifavimo aparatą. Tuomet per kelias sekundes Guy galvoje gimė visas gamtos kraštovaizdžių knygų paviršiuje projektas, kuris buvo pristatytas po 13 metų darbo. Šiuo metu menininko kolekcijoje jau keletas projektų su knygomis, iš kurių garsiausi - "Biblios" ir "The Great Wall". 


Kanadietis meno objektais dažniausiai renkasi enciklopedijas, žinynus, kurių ieško naudotų knygų parduotuvėse. Nors, kaip pats teigia, dažniau domisi knygų išore nei turiniu, tačiau neretai prieš imdamasis darbo, Guy perverčia knygą, taip pajausdamas, kokiu kūriniu jai lemta tapti. Kartais tik po 4 mėnesius trunkančio sunkaus darbo, enciklopedija ar visas jų rinkinys tampa nuostabiu kraštovaizdžiu.
Paklaustas, ką atsakytų knygų naikinimu jį kaltinantiems žmonėms, menininkas teigia, jog knygų nenaikina, o aukoja naujam prisikėlimui. Jo nuomone, šiandien informacijos yra tikrai perdaug ir neretai žinodami mažiau, mes žinome žymiai daugiau. Visa tai, kas parašyta knygos viduje nėra taip jau vertinga, jei pasiklysta informacijos gausoje. O išorė gali atskleisti tai, ko ir perskaityti nelabai įmanoma.

Menininko darbai susilaukia didelio dėmesio. Užsinorėję papuošti namus vienu iš Guy Laramee kurtų kraštovaizdžių, mokėtumėte nuo 20 tūkst. dolerių. 



Jei iki rugpjūčio 12 dienos lankysitės Kanadoje, galite užsukti pažiūrėti nuostabių menininko darbų į Expression parodų centrą.
Jei tokios galimybės neturėsite, menininko darbus galite apžiūrėti ir virtualiai - Guy Laramee asmeninėje interneto svetainėje.

Nuotraukose Grand Larousse, kūrinys iš projekto "The Great Wall" ir Historia das americas.


Komentarai

Populiarūs įrašai