VU bibliotekos tinklaraštis rašo apie diskusiją "Biblioteka kūrėjų akimis"

Vilniaus universiteto bibliotekos tinklaraštyje skaitykite šiandien paskelbtą straipsnį „Ką kuriantieji veikia bibliotekose ir kada kurs apie jas?“ - apie šių metų Vilniaus knygų mugėje šios bibliotekos ir Lietuvos bibliotekininkų draugijos organizuotą diskusiją „Biblioteka kūrėjų akimis“. Galima pasižiūrėti ir vaizdo įrašą!

Kelios kūrėjų citatos apie bibliotekas ir mus - bibliotekininkus (daugiau pasisakymų rasite VU bibliotekos tinklaraštyje):

D. Pociūtė-Abukevičienė: "Biblioteka yra idealiausia kūrybos erdvė. Nepažįstamame mieste visada pirmiausia aptinku biblioteką. Vaikystėje labai mėgau biblioteką ir savo kaimo bibliotekininkę."

N. Cibulskas: "Įtakos šaltinis (kūrėjui) – tai biblioteka. Vieta, kurioje gali tobulinti savo mąstyseną. Bibliotekininkas : žmogus-vedlys po literatūros pasaulį."

S. Sabaliauskas: "Biblioteka – tai bendravimo vieta, kur susitinka skaitytojas ir rašytojas. Tiesiogiai ir netiesiogiai. Bibliotekininkas – pirmiausia draugas, kuris žino daug skaitytojo paslapčių."

Ir, žinoma, kviečiu pasvarstyti, ko kūrėjai nepastebi bibliotekose? :)

Šaltinis: VU bibliotekos tinklaraštis. Prieiga per internetą: http://vubiblioteka.wordpress.com/

Komentarai

Populiarūs įrašai