Ko bibliotekos gali išmokti iš knygynų: keletas naudingų patarimų

OCLC bibliotekininkų tęstinio mokymo svetainėje WebJunction radau įdomų straipsnį, parašytą viešosios bibliotekos darbuotojo. Straipsnis skirtas pasvarstyti, kokią knygynų patirtį galima perimti ir bibliotekoms. Straipsnio autorius atliko išsamią straipsnių apie knygynų darbą su klientais analizę bei kalbėjo su knygyno konsultante. Straipsnyje pateikiama nemažai naudingų idėjų ir patarimų, kurias galima sėkmingai pritaikyti bibliotekoms.

Kadangi knygynams svarbiausias tikslas - parduoti savo produkciją, jie skyrė nemažai laiko studijuodami pirkėjų elgseną. Bibliotekų tikslą galėtumėme suprasti kiek kitaip - bibliotekos turėtų siekti, kad skaitytojai norėtų naudotis jų paslaugomis. Nors bibliotekos nėra verslo įmonės, jų ir knygynų tikslai iš dalies sutampa - abiem atvejais reikia sukurti atmosferą, organizuoti paslaugas ir erdves taip, kad vartotojas norėtų pasinaudoti siūlomomis paslaugomis (knygynų atveju - nupirktų knygą; bibliotekos atveju - naudotųsi bibliotekos teikiamomis paslaugoms). Vartotojai norės naudotis bibliotekų paslaugomis, jei jam tai bus malonu ir paprasta. Todėl verta pasimokyti iš knygynų, sukaupusių nemažai patirties, kaip pritraukti vartotojus ir pagerinti jų patyrimą lankantis knygyne.

Knygynas Japonijoje, šaltinis: http://www.indoarch.com/bookstore-interior-layout-and-ideas-by-sato-architects.html/

Patarčiau susidomėjusiems įdėmiai paskaityti visą straipsnį. Jame pateikiamos pokalbio su knygyno konsultante ištraukos, pavyzdžiai iš knygynų ir bibliotekų veiklos. Įdomu tai, kad straipsnyje pateikiama nemažai tyrimų duomenų ir praktinių pavyzdžių apie kliento psichologiją ir elgseną. Pavyzdžiui, ar žinote, kad norint, kad vartotojas naudotųsi paslaugomis, ypatingos reikšmės turi tinkamai sukurta atmosfera - kvapai, muzika, apšvietimas? Pavyzdžiui, cinamono, kavos, obuolių kvapai siejasi su namų jaukumu, apelsino - su sveikata ir sportu, citrinos - su gaiva ir švara. Įdomu pagalvoti, koks būtų malonus bibliotekos kvapas? Psichologijos ir rinkodaros tyrimai rodo, kad muzika turi įtakos kliento apsisprendimui pirkti ir daro įtaką pardavimams. Muzika bibliotekose - toks sprendimas gali atrodyti gana kontroversiškas, nes bibliotekoje esti vietų, skirtų susikaupymui ir darbui. Tačiau kai kuriose bibliotekose skamba muzika.

Tai tik kelios mintys, kurių gausu šiame straipsnyje - apie erdves, populiariausių knygų eksponavimą ir daugelį kitų įdomių ir labai praktiškų bibliotekos aplinkos organizavimo aspektų.

Kviečiu skaityti:

RIPPEL, Chris. What libraries can learn from bookstores [interaktyvus]. Last modified 1 March 2012 [žiūrėta 2012 m. kovo 31 d.]. Prieiga per internetą: http://www.webjunction.org/content/webjunction/documents/wj/What_Libraries_Can_Learn_from_Bookstores.html

Komentarai

  1. Šį straipsnį turėtų būtinai paskaityti bibliotekų vadovai.
    Projektas "Bibliotekos pažangai" baigėsi, manyčiau, kartu baigsis ir proveržis. Na - čia pesimistinė gaida. Bet šiame straipsnyje surašyta visa tai, ką privatus sektorius seniai žino ir naudoja. Deja, biudžetiniame sektoriuje rinkodara kaip ir "nebegalioja", juk pinigai eina ne "iš savo kišenės" :) ir juos lengviau leisti.
    Bibliotekos tik tesugeba verkti "pinigų nėra", "neužtenka leidiniams" ir t.t. Paprastas pavyzdys, tikrai bibliotekose mačiau, kaip bibliotekininkės valgo apelsinus :) Juk žieveles galima sudžiovinti, sumaišyti su cinamonu ir VUALIA, nuostabus aromatas, o jei kurią dienai paleistumei klasikinę muziką ar kokią ramesnę melodiją - iš karto reaguoja lankytojai. juk įdomu, kodėl tądien yra kitaip nei įprasta, spengianti tyla ir girgždančios grindys, einant greta kitam bibliotekos lankytojui.
    Džiaugiuosi, kad šiame portale galima rasti naudingos informacijos ir nebijoma ją atvirai dalintis, nes "Tarp knygų" tokių dalykėlių idėjų spausdina. Manyčiau, kad Lietuvos bibliotekos turėtų eiti keliu, kuriame būtų realizuotos daugelis šiame tinklalapyje skelbtų idėjų

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai