Rinkime geriausią bibliotekininką – e.mokytoją!


Bibliotekininkai pastaraisiais metais tapo vienais aktyviausių skaitmeninio raštingumo ugdytojų. Panevėžio miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje skaitmeninio raštingumo mokymai „Kompiuterinis raštingumas. Interneto pradžiamokslis“ vyksta nuo 2009 metų pabaigos. Bibliotekos vartotojams siūlomos šios temos: Tekstų tvarkymas; Internetas ir el. paštas;  Elektroninis bendravimas; Kas ieško tas randa; Reikalus galiu tvarkyti internetu; Kaip laisvalaikį leisti tinkamai ir turiningai?; Sveikata – brangiausias turtas ir. kt. Per dvejus metus savivaldybės bibliotekose mokymus baigė beveik 400 Panevėžio gyventojų. Šiuo metu į dvisavaitinius kursus užsirašiusiųjų skaičius siekia apie šimtą žmonių. Tai dar kartą įrodo, kad bibliotekos, kaip informacinio raštingumo kursus organizuojančios įstaigos, veikla yra  reikalinga vartotojams.
Kad bibliotekininkių veikla, prisidėjusi prie to, jog vis daugiau šalies gyventojų moka naudotis kompiuteriais ir internetu, neliktų neįvertinta, projektas „Bibliotekos pažangai“ organizuoja  dvi savaites truksiančius elektroninius rinkimus „Bibliotekininkas – mano e.mokytojas“.
Konkurso metu Lietuvos gyventojai galės išrinkti tuos bibliotekininkus, kurie tapo aktyviausiais jų vedliais į kompiuterių ir interneto pasaulį. Nominuotiems bibliotekininkams bus įteikti vertingi  rėmėjų prizai – elektroninių knygų skaityklės, taip pat knygų ir kompaktinių plokštelių kolekcijos. 
Panevėžio miesto savivaldybės viešoji biblioteka kviečia visus panevėžiečius, besinaudojančius bibliotekos paslaugomis, siūlyti bibliotekininkus:
  • išmokiusius naudotis kompiuteriu ir/ar internetu;
  • sėkmingai pagilinusius jau turimus elektroninio raštingumo įgūdžius;
  • geranoriškai  konsultavusius kompiuterių ir interneto naudojimo klausimais.
Jei manote, kad Jus mokęs bibliotekininkas yra vertas nugalėtojo vardo – tuomet dalyvaukite rinkimuoseBibliotekininkas - mano e.mokytojas" užpildydami trumpą 8 klausimų anketos formą (adresu http://anketa.bibliotekospazangai.lt/). Jos pildymui užtruksite vos kelias minutes.
Kviečiame visą spalio mėnesį balsuoti už Savo bibliotekininką.
Tikimės, kad aktyviai dalyvausite rinkimuose ir prisidėsite, kad šie konkursą laimėtų būtent Jūsų bibliotekininkas!


Indrė Lašinytė 
Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. metodininkė projektų valdymui ir ryšiams su visuomene

Komentarai

  1. tai čia tik Panevėžiui skirtas konkursas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne, tokie rinkimai vyksta visose Lietuvos viešosiose bibliotekose. Apie tai skaitykite: http://www.bibliotekospazangai.lt/Lists/Posts/Post.aspx?ID=369

    Tiesiog Panevėžio m. savivaldybės viešoji biblioteka sumaniai nutarė pasitelkti šį tinklaraštį skleisti žiniai apie tokius rinkimus savo bibliotekoje :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai