Panevėžio miesto savivaldybės viešoji biblioteka „EXPO Aukštaitija 2011“ parodoje


Pirmąjį spalio savaitgalį Panevėžio Cido arenoje vykusioje 16 tradicinėje tarptautinėje verslo ir pasiekimų parodoje-mugėje „EXPO Aukštaitija 2011“ akys mirgėte mirgėjo nuo gausybės skanėstų, sveikatingumo, grožio, buities ir kitų prekių. Lankytojus pasitiko apie 180 organizacijų stendų, kuriuose jos stengtasi kuo išradingiau, patraukliau pristatyti savo veiklą, paslaugas ar produktus.

Tarp parodoje dalyvavusių verslo įmonių, organizacijų, amatininkų, prisistatė bei savo programą parodė ir Panevėžio miesto savivaldybės viešoji biblioteka.

Šeštadienio popietę nuo 15 iki 16 val. biblioteka parodos lankytojus kvietė artimiau susipažinti: savivaldybės palapinėje buvo demonstruojamos skaidrės, kuriose atspindėtos įsimintiniausios renginių akimirkos, įamžinti bibliotekoje apsilankę iškilūs kultūros, meno, politikos veikėjai, atskleista bibliotekos įvairiapusiška veikla (vaikų vasaros stovyklų organizavimas, edukacinė veikla, literatūros ir meno parodos, skaitytojų klubai, gyventojų mokymai ir kt.), pristatyti trys bibliotekos tinklaraščiai (Vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda“ tinklaraštis „Vaikas ir knyga“, sveikatinimo projekto „Sveikata išmintingųjų honoraras“ ir ką tik startavęs „Kelionė su knyga“) skirtingi savo pobūdžiu, informavimo tikslu, tiksline auditorija.

Nepraeiti pro šalį kvietė bibliotekos darbuotojos, persirengusios nuotaikingais personažais - ragana ir šarka

Nepraeiti pro šalį kvietė bibliotekos darbuotojos, persirengusios nuotaikingais personažais – šarka ir ragana. Mažiesiems parodos lankytojams jos dalino suvenyrinę atributiką – apyrankes, atšvaitus, knygų skirtukus, skirtukus-liniuotes, skrajutes su informacija apie biblioteką, teikiamas paslaugas.

Mažiesiems parodos lankytojams dalinama suvenyrinė atributika
Renginyje dalyvavo ne tik Panevėžio, aplinkinių regionų, bet ir visos šalies įmonės, sulaukta svečių ir iš kaimyninių valstybių – Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos. Tad ši paroda buvo puiki proga susirinkusiam gausiam būriui lankytojų priminti ar padėti naujai atrasti, o nežinantiems susipažinti su Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos veikla, paslaugomis, bei parodyti, jog čia galima ne tik gauti knygų, bet ir pramogauti, tobulėti, bendrauti.

Savivaldybės palapinėje demonstruojamos biblioteką pristatančios skaidrės

„EXPO Aukštaitija 2011“ prisidėjo prie didesnio matomumo ir pripažinimo bendruomenėje didinimo, bibliotekos, kaip modernios, šiuolaikiškos įstaigos įvaizdžio gerinimo, reklamuojant teikiamas paslaugas, turimus išteklius, kompetentingus darbuotojus.

Supažindiname Panevėžio merą su įvairiapusiška bibliotekos veikla

Tikimės, kad parodoje dalyvavusiems kraštiečiams ir miesto svečiams palikome gerą įspūdį, ir bent dalele sugebėjome pakeisti per ilgus metus gyventojų pasąmonėje giliai įsišaknijusį stereotipinį požiūrį į biblioteką, kaip į knygų saugyklą. Tuo pačiu ir įrodyti, kad ši atminties institucija gali būti kur kas patrauklesnė, įvairiapusiškesnė bei įdomesnė, nei kad daugelis galėjo įsivaizduoti. Džiugu, kad tarp tiek verslo įmonių atsirado vietos ir mūsų bibliotekai, sulaukėme lankytojų dėmesio ir susidomėjimo.

Tarp gausybės verslo atstovų ir biblioteka susilaukė lankytojų dėmesio


Straipsnio ir nuotraukų autorė:

Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. metodininkė Indrė Lašinytė

Komentarai

Populiarūs įrašai