Už įprastų taisyklių ribų: kas bendra tarp menininkų ir bibliotekininkų

Štai įdomi citata pasvarstymams besibaigiant savaitgaliui. Tai žodžiai, kuriuos pasakė amerikiečių dainininkas ir dainų autorius Janis Ian susitikime su mokyklos bibliotekininkais:  
Bibliotekininkai ir menininkai panašūs tuo, kad ir vieni ir kiti yra už įprastų taisyklių ribų. Mes ieškome supratimo, o ne sutikimo. Mes atviri didesniems pasauliams, negu tie, kuriuose mes egzistuojame kasdienybėje. Mes dažnai nuo pat pradžių paliekami išgyventi savarankiškai, susirasti savo sąžinės ir moralės kelią, kai esame žymiai jaunesni, negu kiti žmonės. Mes ieškome vienatvės, kad išgirstumėme savo mintis ir rastumėm viltį savo širdyse. 
Librarians and artists have an affinity for one another, perhaps because we’re both outlaws. We seek understanding rather than agreement. We are open to greater worlds than the day to day world we occupy. We are often left to stand alone from the first, to make our way toward conscience and morality at ages far younger than the average person. We seek solitude, in order to hear the thoughts in our heads—and to make room for the hope in our hearts.
Man asmeniškai pasirodė įdomi paralelė "už įprastų taisyklių ribų" - regis, bibliotekininkams ji labai dažnai galioja. Tai neįprasta profesija, kurią sudėtinga apibūdinti, kaip pavyzdžiui, tokias labai konkrečias ir nusistovėjusias profesijas kaip medikas, teisininkas ir kt. Bibliotekininkas, iš tiesų, turi galimybę "būti atviram didesniems pasauliams" - savo veikloje jis derina galybę įvairiausių žinių, inovatyvių praktikų, kurios dažniausia ateina iš įvairių veiklos sričių... O ką manote jūs? :)

Citata iš: How the world sees us? [interaktyvus]. 2011 [ žiūrėta 2011 m. rugsėjo 18 d.]. Prieiga per internetą: http://americanlibrariesmagazine.org/public_perception

Komentarai

  1. Bendraujant su medikais jau teko išgirsti (kai pasisakiau, kad esu bibliotekininkė ): "O, jūs menininkai..." :-)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai