Prisidėkim prie Europos skaitmeninės įtraukties veiksmų plano rengimo


Kitą savaitę Gdanske vyks vertas bibliotekų ir bibliotekininkų dėmesio renginys - "Skaitmeninės įtraukties inovacijų" konferencija, įtraukta į Lenkijos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai programą. Konferencijoje dalyvaus ES komisarė skaitmeninei darbotvarkei p. Neelie Kroes ir kiti aukšti Europos Komisijos bei šalių narių pareigūnai, verslininkai ir mokslininkai, telecentrų, interneto prieigos taškų ir bibliotekų atstovai.
Prieš konferenciją kilo iniciatyva iš įvairių suinteresuotų pusių surinkti idėjas ir pasiūlymus Europos skaitmeninės įtraukties veiksmų planui (roadmap): http://ec.europa.eu/information_society/activities/einclusion/policy/competences/gdansk_roadmap/index_en.htm
Dar turime kokias 24 valandas (iki rugsėjo 28 d.) prisidėti, t.y. pasiūlyti idėjų, kaip Europa gali įveikti skaitmeninės atskirties problemą arba pasidalinti, ką darome mes padėdami Lietuvos žmonėms pradėti naudotis informacinėmis technologijomis ir atrasti e. paslaugų privalumus.

Prisidėti gana paprasta. Paspaudę aukščiau pateiktą nuorodą rasite kvietimą prisijungti prie iniciatyvos. Patogumui šio teksto pabaigoje įterpiu pirminio veiksmų plano interaktyvų tekstą - jį skaitydami galite pele pasirinkti žodį, pastraipą ar antraštę ir pridėti savo komentarą. Tam reikia kairiąjame teksto lauko kampe paspausti esančią žalią ikonėlę "comment". Atsidarius lentelei parašykite savo vardą (name), e.pašto adresą (e-mail address), komentaro pavadinimą (title), komentarą (comment) ir reikšminius žodžius (tags). Pasirinkti komentaro vietą galima ir parašius komentarą. Pirminis plano tekstas parašytas anglų kalba ir, žinoma, komentuoti reikia anglų kalba, todėl norėdami prisidėti griebkit angliškai mokantį kolegą ir bibliotekos vartotoją ir dalyvaukite. Juk bibliotekos tikrai gali padėti ir prisidėti vertinga patirtimi, įveikiant svarbią skaitmeninės eros informacinio neraštingumo problemą.

Komentarai

Populiarūs įrašai