Naujas būdas pailsėti – skaitymo atostogos!

Vasara – atostogų metas. Pasirinkimų, kaip suplanuoti ir praleisti kelias savaites sunkiai uždirbto laisvo laiko, šiandien yra begalė. Ir turbūt dažnas, mėgstantis skaityti žmogus, pagalvoja, jog būtų nuostabu, jei atostogoms skirto laiko būtų šiek tiek daugiau. Jis galėtų būti puikiai panaudotas žymesniam norimų perskaityti knygų sąrašo sutrumpinimui. Ilgesnių atostogų gal ir nepavyks išsiderėti, tačiau skaitymo atostogos, atrodo, tampa nauja mada.

Pažvelkim, ką mums siūlo kelionių organizatoriai:

Skaitymo savaitė Bulgarijoje (Gorna kaimelyje). Medžių pavėsio apgaubtame šviesiame name gali gyventi 6 skaitytojai, tačiau organizatoriai siūlo galimybę apgyvendinti ir daugiau žmonių kaimyniniuose namuose. Rami aplinka – puiki vieta atsiduoti skaitymui. Kelis kartus per dieną organizuojamos skaitymo dirbtuvės, kurių metu aptariama skaitoma knyga (jų sąrašas derinamas su skaitytojų grupe). Jei skaitymas pradeda įgristi, galima pasivažinėti po apylinkes. Organizatoriai teigia, jog pamatyti tikrai yra ką. Namo nuomos kaina savaitei apie 1100 Lt.

Daugiau informacijos: http://web.me.com/debjsnow/Bulgarian_escape/Reading_Weeks.html

Gyvenimo mokykla (The School of Life) kviečia praleisti skaitymo atostogas pačiuose gražiausiuose Didžiosios Britanijos kampeliuose. Apsistoti galima penkiuose skirtinguose namuose, kuriuos statė žymūs architektai. Be to, kiekvienam dalyviui suteikiama profesionali biblioterapijos konsultacija. Pastaroji padeda nustatyti, kokias knygas reikia skaityti siekiant įkvėpti ir motyvuoti. Čia net knygų galima nesivežti, nes kiekviename name yra turtinga biblioteka. Paslaugos kaina nuo 2900 Lt.

Daugiau informacijos: http://www.theschooloflife.com/Weekends/Reading-Retreats-to-ourish-your-mind

Jei savaitė atrodo per ilgas laikas, anksčiau minėta Gyvenimo mokykla (The School of Life) siūlo skaitymo savaitgalius. Jo metu ne tik skaitysite, bet ir susitiksite su vienu ar keliais žymiais anglų rašytojais, dalyvausite žodžių loto turnyre ir išbandysite pasivaikščiojimą su vilkais. Toks savaitgalis kainuos apie 1500 Lt. dviviečiame kambaryje. Organizatoriai žada itin atsakingai parinkti kambariokus.

Nuotraukoje: vienas iš penkių namų, kuriuose siūlo apsistoti Gyvenimo mokyklos atstovai

Daugiau informacijos: http://readingweekend.co.uk/

Jei mėgstate planuoti savarankiškai, visuomet galite susirasti ramią ir patrauklią vietą skaitymo atostogoms patys. Tokių vietų pasirinkimas yra begalinis (nuo visos Lietuvos iki viso pasaulio). Belieka rezervuoti gyvenamąją vietą, susikrauti lagaminą, kuriame knygos užimtų daug vietos ir pirmyn. Jei norite vykti ne vienas/a, svarbu susirasti tinkamą kompaniją, kuri neblaškytų ir neatitrauktų nuo pagrindinio užsiėmimo – skaitymo.

Skaitymo atostogos skamba patraukliai kiekvienam, kuris mėgsta skaityti. Bibliotekininkams tai galėtų tapti privalomomis, apmokamomis atostogomis kiekvienais metais. Kvalifikacijos kėlimas kitu kampu!


Pranešimo autorė: Ieva Sudmantaitė, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto bibliotekininkė

Komentarai

Populiarūs įrašai