10 argumentų apie tai, kodėl bibliotekos svarbios skaitmeniniame amžiuje

Bibliotekos vaidmuo skaitmeniniame amžiuje, kai vis daugiau laiko praleidžiame ties kompiuterio ekranu, naršydami internete, svarstomas jau kelis dešimtmečius. Štai dar 10 argumentų, kurie įtikina, kad internetas visai nėra bibliotekos pakaitalas. Juos galima panaudoti įrodant bibliotekos naudą vietos valdžios institucijoms, potencialiems rėmėjams. Nors kai kurie argumentai labai gerai žinomi mums, bibliotekininkams, jie vis dėlto gali padėti pakreipti bibliotekos strategijas perspektyvia linkme.

Štai 10 argumentų:

Bibliotekos aptarnauja visus vartotojus. Kad pradėtų lankytis bibliotekose ir naudotis visomis paslaugomis nereikia turėti daug pinigų, prestižinį darbą, laikytis tam tikrų politinių ar religinių pažiūrų. Prieinamumas ir atvirumas visiems vienas iš fundamentinių bibliotekos veiklos principų, kuris itin aktualus skaitmeniniame amžiuje, kai norint prieiti prie interneto ir naudingų informacijos išteklių dažnai reikia mokėti.

Bibliotekos yra susitikimo vietos. Nereikia pamiršti, kad biblioteka - puiki susitikimo, bendro darbo ar laisvalaikio leidimo erdvė. Tinkamai įrengus biblioteką lankytojas mėgausis leisdamas joje laiką. Patogios ir jaukios erdvės bendravimui ir bendram darbui labai svarbios net ir skaitmeniniame amžiuje.

Bibliotekos padeda tapti raštingu. Bibliotekos - tai institucijos, kurios padeda mokytis. Jose vaikai įgyja pirmuosius raštingumo pagrindus. Bibliotekų renginiai, konkursai, skaitymo valandėlės įtraukia vaikus į skaitymą. Bibliotekos svarbios ir suaugusiems, kurie mokosi savarankiškai. Tai gali būti labai įvairūs žmonės - pavyzdžiui, emigrantai, kuriems būtina įsisavinti naują kalbą; žmonės, kurie savarankiškai įgyja naujų gebėjimų ir įgūdžių.

Bibliotekos tinka bet kurio amžiaus žmonėms. Bibliotekų paslaugos pritaikytos bet kurio amžiaus žmonėms, atsižvelgiant į tai, kas gali būti svarbiausia tam tikru gyvenimo laikotarpiu. Jaunimas bibliotekoje ras informacijos studijoms, smagių žaidimų ir skaitinių laisvalaikiui, suaugę žmonės - informacijos ieškant naujo darbo, sužinos daugiau apie e-valdžios paslaugas, informacijos išteklių apie tai, kaip pradėti naują verslą ir kt. Senjorai leidžia laisvalaikį bibliotekoje, jiems skirti naudojimosi internetu arba tam tikromis priemonėmis (pvz., Skype, kad susisiektų su užsienyje gyvenančiais giminaičiais) mokymai. Bibliotekoje kiekvienas ras sau aktualių paslaugų ir išteklių.

Bibliotekos teikia prieigą prie interneto. Internetas tikrai nėra bibliotekos priešybė arba pakaitalas. Šiuolaikinės bibliotekos teikia nemokamą prieigą prie interneto, kad skaitmeninio amžiaus privalumais galėtų naudotis ir tie žmonės, kurie neturi pinigų įsigyti kompiuterio ir mokėti už interneto ryšį arba leisti laiką interneto kavinėse.

Bibliotekos padeda efektyviau pasinaudoti internetu. Lankytojas bibliotekoje ne tik naudojasi internetu, bet ir gali dalyvauti mokymuose, kaip efektyviau ieškoti, rasti ir panaudoti savo reikmėms interneto informaciją. Jeigu naudojantis internetu iškyla klausimai, čia pat bibliotekininkas, kuris pakonsultuos ir padės rasti reikiamą informaciją. Šiandien bibliotekininkai patys drąsiai įžengia į virtualią erdvę ir atsako į vartotojų klausimus apie informacijos paiešką net ir nuotoliniu būdu.

Bibliotekos rūpinasi lankytojo privatumu. Tikriausiai pastebėjome, kad šiandien daug diskutuojama apie tai, kad nemažai interneto paslaugų teikėjų renka, kaupia ir naudoja rinkodaros tikslais informaciją apie interneto vartotojus. Skirtingai nuo jų biblioteka rūpinasi skaitytojo ir informacijos apie jį konfidencialumu. Bibliotekos siekia, kad skaitytojai jaustųsi laisvai ir nevaržomai, žinodami, kad niekas nestebi ir neseka, ką, kaip ir kodėl jie skaito, kokios informacijos ieško.

Bibliotekose saugoma informacija apie mūsų praeitį. Viena iš bibliotekos svarbių funkcijų - kaupti informacija apie praeitį. Žmonės, norintys sužinoti daugiau apie tai, kaip, pavyzdžiui, keitėsi jų gimtasis miestas, ras nemažai įdomios informacijos.

Bibliotekos teikia pagalbą įvykus nelaimei. Įvairių nelaimių akivaizdoje bibliotekos stengiasi padėti ir gali būti labai naudingos. Pavyzdžiui, JAV įvykus stichinėms nelaimėms (kai atskiras vietoves nusiaubė tornadai) bibliotekos padėdavo žmonėms susisiekti su savo giminaičiais, draudimo kompanijomis ir gauti pagalbą greičiau.

Bibliotekos yra žmogiškos. Pagaliau, šiandien labai vertinamas žmogiškasis bibliotekos aspektas. Kaip smagu, kai bibliotekininkas, puikiai pažįstantis skaitytoją ir jo pomėgius, pataria, ką paskaityti, pasiūlo naujų leidinių, pabendrauja, padeda rasti reikiamą informaciją.

Taigi, jeigu jūsų biblioteka tikrai yra tokia, kaip aprašyta, jos laukia sėkminga plėtra ir skaitytojų meilė nepaisant to, kad plačiai naudojamas internetas ir daugybė kitų skaitmeninių įrankių.

Adaptuota ir versta iš:

LANGRAF, Grey. 10 ways libraries matter in a digital age. American Libraries Magazine [interaktyvus]. 5 May 2011 [žiūrėta 2011 m. gegužės 6 d. ]. Prieiga per internetą: http://americanlibrariesmagazine.org/inside-scoop/10-ways-libraries-matter-digital-age

Komentarai

Populiarūs įrašai