Reklaminiai...knygų anonsai

Tikriausiai pripratome matyti per televiziją įspūdingus naujų kinofilmų reklaminius anonsus. Tai sumaniai sukurtas įspūdingiausių akimirkų derinys, kuris dažnai sukelia nemenką norą ir smalsumą pažiūrėti, kaip gi viskas vyksta filme iš tikrųjų. Ar galima panašiai reklamuoti knygas? Pasirodo - taip. Įdomiausia ir tai, kad toks knygų reklamos būdas - visai ne naujiena, apie knygų video anonsus (angl. book trailers) kalbėta jau 2002 m.


Reklaminis knygos It's a book (Lane Smith) anonsas, šaltinis http://www.youtube.com/watch?v=x4BK_2VULCU

Nemažai leidėjų, norėdami padidinti pardavimus ir pritraukti daugiau skaitytojų kuria nedidelius reklaminius filmukus apie naujai pasirodžiusias knygas. Kai kurie simpatiški filmukai patys tampa populiarūs. Pavyzdžiui, filmukas apie Lane Smith knygą "It's a book", paskelbtas YouTube Macmillan Childrens šių metų rugpjūčio mėnesį, buvo peržiūrėtas net 226870 kartų. Tokio tipo anonsai ypatingai taikomi populiarinant jaunimo ir vaikų knygas.

Gal tokie filmukai padėtų apsispręsti dėl knygos ir bibliotekos skaitytojams?

Parengta pagal:

BUREK PIERCE, Jennifer. Screening your reads. Iš American Libraries Magazine [interaktyvus]. 12 December 2010 [žiūrėta 2010 m. gruodžio 12 d.]. Prieiga per internetą: http://www.americanlibrariesmagazine.org/columns/youth-matters/screening-your-reads

Komentarai

Populiarūs įrašai