VU Komunikacijos fakultete bus įamžintas prof. A. Glosienės atminimas

Minint įžymios bibliotekininkystės ir informacijos mokslų specialistės, VU Komunikacijos fakulteto profesorės, ilgametės Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų instituto direktorės, Vilniaus universiteto bibliotekos generalinės direktorės Audronės Glosienės (1958-2009) 52-ąsias gimimo metines, Komunikacijos fakultete bus atidaryta vardinė auditorija ir sutikta knyga „Kūrybiškumas ir socialinis kapitalas žinių visuomenėje: idėjų žemėlapis“.

Auditorijoje bus eksponuojamos nuotraukos, rankraščiai, citatos iš profesorės mokslo darbų, apdovanojimų. Tarp jų - ir Nyderlandų karalienės Beatrix profesorei suteiktas Iraniečių-Nassau dinastijos kavalieriaus ordinas už vizito Vilniaus universitete surengimą.

Prof. A. Glosienė buvo naujo požiūrio į bibliotekas vedlė, skatinusi sugriauti vyraujančius stereotipus apie šią instituciją ir raginusi žvelgti į bibliotekininkystės ir informacijos mokslą ir praktiką kaip į itin aktualų Lietuvos ir tarptautinei visuomenei reiškinį, į pamatinę ateities informacijos paslaugų sistemą.

1991 metais įkūrus Komunikacijos fakultetą, profesorė daug prisidėjo prie naujos kartos komunikacijos ir informacijos, tame tarpe ir bibliotekininkystės, specialistų rengimo. A. Glosienės pastangomis Lietuvos bibliotekininkystės raida ir moksliniai pasiekimai tapo žinomi daugelyje valstybių. Ji buvo daugybės projektų („Nuotolinės studijos bibliotekininkams: kompetentingos informacinės visuomenės kūrimas“, „BIBLIOTEMLINK: bibliotekininkų tęstinis mokymas Lietuvos informacinės visuomenės kompetencijai“ ir kt. ) iniciatorė ir vadovė.

Profesorės mokslinę-pedagoginę veiklą žymi išleistos knygos: kolektyvinės monografijos „Lietuviškoji knyga: istorijos metmenys“ ir „Lietuviškoji knyga: nuo rašto atsiradimo LDK iki Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 1990 metais“, mokomosios knygos „Ryšių su visuomene ABC bibliotekininkams“, „Projektų valdymo ABC bibliotekininkams“, „Bibliotekininkystės ir informacijos studijų vadovas", sudarytas profesorės pastangomis sutelkus didžiulį autorių kolektyvą, ir daugelis kitų.

Profesorė nespėjo išleisti monografijos „Kūrybiškumas ir socialinis kapitalas žinių visuomenėje: idėjų žemėlapis“, kuri buvo parengta spaudai iš rankraščio Komunikacijos fakulteto mokslininkų. Mokslo studijoje aktualizuojamos ir plėtojamos kelios pagrindinės idėjos: mokslo kaip socialinio lauko transformacija; erdvės ir vietos svarba žinių ekonomikoje, kūrybiškumas kaip naujoji amžiaus dimensija, kūrybinės ir kultūrinės industrijos, bibliotekos vaidmuo modernėjančiame pasaulyje.

Renginio pradžia – 12. 30 val. VU komunikacijos fakultete (Saulėtekio al. 9, I rūmai).

Parengta pagal Komunikacijos fakulteto pranešimą spaudai.

Renginio kontaktinis asmuo:

Adomas Taraskevičius
VU KF Integruotas informacijos centras
Adomas.taraskevičius@kf.vu.lt
868685452

Komentarai

  1. Kiek suprantu ši iniciatyva yra ir Komunikacijos fakulteto įsipareigojimas išlaikyti ir sustiprinti bibliotekininkystės studijų ir mokslo tradiciją Vilniaus universitete... Tikrai gražu matyti, profesoriaus L. Vladimirovo ir profesorės A. Glosienės auditorijas šalia.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai