Routledge Books leidykla laukia bibliotekininkų straipsnių pasiūlymų rengiamoms antologijoms anglų kalba

Lietuvos bibliotekose turime daug geros praktikos pavyzdžių, todėl dalinuosi gautu skelbimu ir kviečiu pateikti pasiūlymus. Suprantu, kad anglų kalba apribos aktyvumą, žinau kad tarp mūsų yra ir praktikų rašančių angliškai. Taigi žinoma tarptautinė leidykla rengia tokias bibliotekininkystės srities antologijas (čia pateikiu laisvą skelbimo vertimą, originalą rasite spustelėję nuorodą teksto pabaigoje):


1.Bibliotekų bendradarbiavimas su rašytojais, menininkais, muzikantais ir kitais kūrybinės bendruomenės nariais (Library Collaborations with Writers, Artists, Musicians and Other Creative Community Members)

Kaip vietos vartotojai, menininkai, muzikantai ir kiti kūrėjai bei bibliotekos padeda vieni kitiems ir savo bendruomenei. Kūrėjai (kurie taip pat yra ir rinkėjai) vertina išteklius ir paskatas, kuriuos bibliotekos suteikia kūrybiniame procese, ir mielai prisideda prie jų darbo žinomumo. Bibliotekininkai kviečiami dalintis sėkmingos veiklos su šiomis grupėmis istorijomis.

2. Bibliotekų paslaugos daugiakultūrėms vartotojų grupėms, skatinant naudojimasi bibliotekomis (Library Services for Multicultural Patrons to Encourage Library Use)

Kaip daugiakultūrės bendruomenės atstovus paskatinti reguliariai naudotis biblioteka. Kaip to gali pasiekti bibliotekininkai, turintys ribotus laiko, lėšų ir specialistų išteklius. Kūrybingi bibliotekų specialistai naudoja įvairius metodus įveikti kalbos ir kultūros barjerus ir aptarnauti daugiakultūres bendruomenes.

3. Viešinimo metodai išlaikyti bibliotekas naujienose (Publicity Methods to Keep Libraries in the News)

Antologija kuriama bibliotekininkų ir skirta tiems, kurie stengiasi skleisti žinias apie bibliotekų pasiūlą, darbą ir paslaugų vaidmenį. Besikeičianti ekonomika ir gyvenimo būdai tampa iššūkiu bibliotekininkams, kuriuos dar labiau apriboja personalo, darbo laiko ir finansavimo mažinimai, todėl užduodamas klausimas, kaip kūrybingi bibliotekininkai naudoja viešinimo metodus bibliotekų pristatymui ir jų pripažinimui svarbiu šaltiniu visų amžiaus grupių vartotojams.

Leidėjas
: Routledge Books

Reikalavimai straipsniams: 1 autoriaus ar 2-3 bendraautorių 3000-5000 žodžių anglų k.

Atlygis: Nemokama knygos kopija ir nuolaidos įsigyjant daugiau

Bibliotekininkai ne iš JAV skatinami teikti pasiūlymus

Redaktorė: Carol Smallwood, MLS
Kiti jos sudaryti leidiniai:

Writing and Publishing: The Librarian's Handbook, American Library Association 2010 http://www.alastore.ala.org/detail.aspx?ID=2646

Librarians as Community Partners: An Outreach Handbook, American Library Association, 2010 http://www.alastore.ala.org/detail.aspx?ID=2774

Thinking Outside the Book: Essays for Innovative Librarians, McFarland, 2008
http://www.mcfarlandpub.com/book-2.php?id=978-0-7864-3575-3

Kiti išleisti tokių leidėjų kaip ALA, Peter Lang, Linworth, Scarecrow, Libraries Unlimited



Pasiūlymus siųsti (.doc formatu) iki š.m. liepos 25 d. e. paštu smallwood@tm.net ; dalyko (subject) eilutėje nurodant tinkamą raktinį žodį COLLABORATION; MULTICULTURAL;arba PUBLICITY/savo pavardę.

Reikalavimai straipsnių pasiūlymams: Nurodykite bent 4 temas / antraštes, kiekvieną apibūdindami 2-3 sakiniais. Taip pat atsiųskite 75-85 žodžių biografiją (kiekvienam bendraautoriui): vardas, pavardė, biblioteka, vietovė, pareigos, baigtas universitetas ir įgytas laipsnis, gauti apdovanojimai, parengtos publikacijos (knygoms nurodant leidėjus, leidimo metus) ir svarbiausi karjeros faktai.

Prašoma nesiųsti ilgų aprašymų ar santraukų, nes atrinktas antraštes, santraukas ir biografijas leidykla Routledge panaudos rengiamų antotologijų turinio planams. Įvertinus, ar tema nesikartoja ir priėmus sprendimą spausdinti pasiūlytą straipsnį, gausite kvietimą elektroniniu paštu, o jūsų biografija bus publikuota antologijoje.

Skelbimą anglų kalba rasite čia: http://www.beyondthejob.org/?p=2343

Sėkmės!

Komentarai

Populiarūs įrašai