Copy-paste: citatos apie bibliotekas ir bibliotekininkus

Vis dėlto Facebook'as yra galinga naujų idėjų kūrimo erdvė. Prieš porą savaičių kolegė Ramunė Petuchovaitė pasidalijo su mumis citata apie bibliotekininką. Užvirė diskusija, kurioje ir gimė mintis pradėti naują Rock&roll bibliotekininko teminį skyrelį, kuriame kviečiame visus mūsų skaitytojus pasidalinti citatomis apie bibliotekas ir bibliotekininkus. Tai gali būti pačios įvairiausios citatos ir ne tik iš grožinės literatūros kūrinių. Jeigu aplankė įkvėpimas, galite paskelbti ne tik citatą, bet ir jos komentarą arba savo interpretaciją. Siųskite citatas man (zinaida.manzuch@gmail.com) arba Jelenai (jelena.saikovic@kf.vu.lt) - mes jas mielai paskelbsime, arba tapkite tinklaraščio autoriais. Galima citatas rašyti ir komentaruose.

Boris Vallejo, Bibliotekininkė, šaltinis: http://www.bibl.u-szeged.hu/ejszaka_2005/kepek_eng.htm

Pradedame šį naują skyrelį mus įkvėpusia kolegės Ramunės citata:

Visą gyvenimą svajojau būti vyriausiuoju bibliotekininku, - tarė. Nieko kita aš nemoku daryti.

Gabriel Garcia Marquez, Apie meilę ir kitus demonus.

Komentarai

  1. Holivudo filme "Mumija" vienos iš pagrindinių herojų frazė: "aš didžiuojuosi tuo, kas as esu. Aš - bibliotekininkė" ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iš A. Strindbergo "Pamišėlio išpažinties" apie Stokholmo Karališkąją biblioteką: "Dvi dienas kaip galėdamas išsisukinėjau, ieškojau vienatvės bibliotekoje, o ten, rūsyje, kuris kitados naudotas skulptūros muziejui, buvo tinkamiausia vieta pasislėpti su tokia kaip mano dvasine būsena".
    Štai ir atradom dar vieną bibliotekos funkciją - slėptuvės.:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Argi ne puikiai skamba knygos "Diujis: Katinas, apvertęs pasaulį aukštyn kojom" (aut.
    Myron, Vicki, Witter, Bret) anonsas: "Kaip rainas pamestinukas sugebėjo prikelti mažutę biblioteką antram gyvenimui, pakeisti miestelio gyventojų likimus, ištraukti miestelį iš krizės, o galiausiai - išgarsėti visame pasaulyje?"

    AtsakytiPanaikinti
  4. [...]niekada nebuvo jokio garbingesnio ir veiksmingesnio būdo, galinčio padėti įgyti didesnę šlovę tarp žmonių, kaip įrengti gražias, puikias bibliotekas, kad paskui būtų galima jas atiduoti naudotis visuomenei [...] Iš Gabrielio Naude knygos "Patarimai kuriančiam biblioteką"

    AtsakytiPanaikinti
  5. The Librarian's Book of Quotes http://www.alastore.ala.org/detail.aspx?ID=2635
    http://books.google.lt/books?id=8t4kQWHGIsQC&dq=The+Librarian's+Book+of+Quotes&printsec=frontcover&source=bl&ots=0LJr45oVIB&sig=6V2eNgDiSAqTlzuEAZrZFQFNDKs&hl=lt&ei=JWACS_q8A5Td-Qa9k-kD&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CBQQ6AEwAg#v=onepage&q=&f=false

    AtsakytiPanaikinti
  6. "Bet vilties yra. Nes yra žmonių, kurie sąžiningai dirba tylų nematomą darbą. Tie žmonės, rašo Vonnegutas, tai bibliotekininkai, "kurie visoje šalyje stiškai pasipriešino tiems, kurie bandė išimti kai kurias knygas iš jų lentynų, ir sunaikino informaciją, kad nereikėtų atskleisti policijai duomenis žmonių, skaičiusių tas knygas" Iš Paulinos Pukytės "Diagnozė ir dar kartą (iš tikrųjų tai pirmą kartą) apie meilę (Netikras zuikis. Vilnius: Apostrofa, 2008, p. 142-144).

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš visada įsivaizdavau rojų kažkuo panašų į biblioteką. (Jorge Luis Borges)

    AtsakytiPanaikinti
  8. "[...]an imense library of seemingly impossible geometry. [...] This is a place of mystery, Daniel, sanctuary. Every book, every volume you see here, has a soul. The soul of the person who wrote it and of those who read it and lived and dreamed with it. every time book changes hands, every time someone runs his eyes down its pages, its spirit grows and strengthens.[...] When library disappears, or a bookshop closes down, when a book is consigned to oblivion, those of us who knows the place, its guardians, make sure that it gets here. In this place, books no onger remembered by anyone, books that are lost in time, live forever, waiting for the day when they will reach a new reader's hands. In the shop we buy and sell them, but in truth books have no owner" The shadow of the wind by Carlos Ruiz Zafon

    AtsakytiPanaikinti
  9. "Aš esu... aš buvau kaimo bibliotekininkė. Na ne visai kaimo - miestelio, bažnytkaimio... Kitame Lietuvos pakrašty, Latvijos pasieny. Taip, dabar jau vilnietė... vilnietė bibliotekininkė." (Astrida Petraitytė "Nors nepramušiau tavosios sienos")

    AtsakytiPanaikinti
  10. "- Nes aš nusprendžiau jumis pasirūpinti, tinkamai aprengti ir parodyti įdomesnių dalykų nei studentai ir bibliotekos." (Sagan, Francoise. Savotiška šypsena. Vilnius : Tyto alba, 2007, p. 83)

    AtsakytiPanaikinti
  11. "Ten turėjo kasti griovius ir pjauti medieną, bet rankų nesitepė: AŠ - RAŠYTOJAS! Protestavo prieš fizinės darbo jėgos naudojimą, nes negavo darbo bibliotekoje...". (Rudokas, Tomas Arūnas. Pornomūza. Kaunas : Kitos knygos, 2007, p. 141)

    AtsakytiPanaikinti
  12. "Bibliotekininkas pristatė mums daugelį tuo metu dirbusių vienuolių. Jis nupasakojo ir kiekvieno iš jų darbą, ir visi jie sužavėjo mane savo atsidavimu mokslui bei Dieviškojo Žodžio pažinimui ir aiškiniumui. Taip aš pažinau Venancijų Salvemekietį, verčiantį iš graikų ir arabų kalbų, atsidavusį Aristoteliui, kuris tikrai buvo išmintingiausias iš visų žmonių. Bencijų ir Upsalos, jauną skandinavų vienuolį, užsiimantį retorika. Berengarijų Arundelietį, bibliotekininko padėjėją, Aimarą Aleksandrietį, kopijuojantį veikalus, paskolintus vienuolyno bibliotekai tik keletui mėnesių, ir visą būrį iliuminatorių iš įvairių kraštų (...)". (Umberto Eko "Rožės vardas", 1991, 60 p.

    AtsakytiPanaikinti
  13. “If you want to get laid, go to college. If you want an education, go to the library.” (Frank Zappa)
    Šaltinis: https://www.goodreads.com/quotes/11553-if-you-want-to-get-laid-go-to-college-if

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai