Apie šiaurietišką jaukumą, saulės gaudymą ir spindinčias akis

Kalbėti apie bibliotekų architektūrą, dizainą yra taip pat įdomu kaip ir apie naujas web.2 technologijas ar kažkur nepelnytai nugramzdintą bibliotekininko prestižą.
Dažnam architektų žurnale ar albume išvysime pasididžiavimu tviskančius bibliotekų pastatus.
Akį patrauks įmantrios formos, spalvos, šviesa.. Visa tai pamačius gyvai, nustembi, kaip žurnalo paveiksliukai užsipildo tikru gyvenimu: daugybe besilankančių žmonių, protingų skaitytojų, spindinčiomis akimis bibliotekininkų.
Visa tai atrasti be galo malonu! Ir nebūtinai vien pastatai lemia tą akių spindėjimą. Nors sunku nesutikti, kad aplinka labai inspiruoja.. O dar jei gali joje kurti ir save išreikšti sau maloniausiu būdu.

Vienas tokių pavyzdžių – Norvegijos sostinėje įsikūręs Vadybos institutas BI. Keturių milžiniškų kubų junginyje BI yra tarsi atskiras pasaulis, kuriame viskas atvira, šviesu ir erdvu. Žymus norvegų architektas Niels Torp, suprojektavęs taip pat ir Oslo oro uostą bei kitus žymius pastatus, sukūrė itin mėgstamą tūkstančiams studentų aukštąją mokyklą. Pačioje saulėčiausioje vietoje įkurdinta Biblioteka. Sutikite, kad vietos skyrimas,dažnai parodo ir statusą. Tad niekas BI neabejoja Bibliotekos prestižu, verte, reikalingumu ir t.t

Biblioteka siekia padėti BI tapti lyderiaujančia Europos verslo mokykla. Toks tikslas atrodo sveikai ambicingas bibliotekai, moderniai nuo pat pirmojo laiptelio, išdidžiai įsikūrusiai 6500 kv.m. pačioje garbingiausioje vietoje, su panoraminiu vaizdu ir šiaurietiškos saulės menkai dovanojama šviesa. Sukurta įkvėpti, – taip teigia jaunatviškas BI bibliotekos kolektyvas apie savo darbovietę. Apie 30 bibliotekininkų atlieka visas įprastines ir pačias moderniausias paslaugas. Visi rotacijos keliu dirba aptarnavime, specializuojasi kokioje nors savo srityje, o kartą per savaitę tiesiog susitinka pabūti, pavaišinti namie pagamintu pyragu ar pažiūrėti kartu kokį nors kino filmą.

Šiaurietiškai stilinga, jauku, ramu, gera. Tikrai įkvepia! Aplankykite, jei tik bus proga ir perduokite šilčiausius linkėjimus!

Komentarai

Populiarūs įrašai