Rock&roll bibliotekininkas – profesinio gyvenimo būdas

Šiandien tinklaraštis Rock&roll bibliotekininkas švenčia savo antrąjį gimtadienį. Mums sukako 2 metai! Antrieji R&R bibliotekininko gyvavimo metai buvo labai energingi ir kupini naujų idėjų. Kartu su jumis, mūsų tinklaraščio skaitytojais, išmokome daug naujų dalykų. Šiais metais R&R bibliotekininkas tapo savotišku požiūrio į savo profesiją, netgi gyvenimo stiliaus, simboliu. Nepastebimai pradėjome įvardyti daugelį dalykų „rokenroliška idėja“, „rokenrolišku stiliumi“. Taigi antrieji R&R bibliotekininko gyvavimo metai galutinai pavertė tinklaraštį bibliotekinės bendruomenės bendravimo, dalijimosi ir bendradarbiavimo idėja. Tą rodo ir šiais metais įvykę projektai ir sumanymai.

Profesinio bendravimo (r)evoliucija – (ne)konferencija Rock&roll bibliotekininkas 2010

Būtent šiais metais įvyko (ne)konferencija Rock&roll bibliotekininkas 2010: bibliotekininkystės idėjų forumas – pirmasis tokio pobūdžio bibliotekininkų renginys Lietuvoje. (Ne)konferencija leido pažvelgti kitaip į tai, kaip galėtų komunikuoti profesinė bibliotekininkų bendruomenė ir kas toji bendruomenė iš tikrųjų yra. Pagrindinė (ne)konferencijos idėja – sukurti stiprią bibliotekinę bendruomenę, kuri geba dalytis idėjomis ir kurti kartu. Bibliotekinė bendruomenė – tai dirbantys specialistai, studijuojantys būsimieji bibliotekininkai ir bibliotekininkystės dėstytojai bei mokslininkai. Visos išvardytos grupės glaudžiai susijusios, nes leidžia bibliotekoms gyvuoti, atsinaujinti ir diegti naujoves. Bendraudami mokomės vieni iš kitų ir surandame naujų būdų rengti tokius specialistus, kurių šiuo metu labiausiai reikia bibliotekose, pritaikyti naujausias bibliotekininkystės koncepcijas praktikoje, užduoti sau klausimus, kurie gali tapti naujo tyrimo pradžia.

Regis, (ne)konferencijos dalyviai turėjo progą padaryti ir kitą išvadą – kad kiekvienas iš mūsų žino daug dalykų ir turi nemažai įdomių idėjų, tik svarbu jas išlaisvinti ir pradėti diskutuoti, komentuoti ir kalbėtis tarpusavyje. (Ne)konferencija suteikė progą pasisakyti visiems – bendrauvusiems renginio socialiniame tinkle, tiesiogiai dalyvavusiems (ne)konferencijoje ir stebėjusiems diskusijas bei rašiusiems renginio Twitterio paskyroje. Pirmieji nedrąsūs komentarai socialiniame tinkle vėliau virto aktyviomis diskusijomis. Renginio socialinis tinklas buvo aktyvus ir (ne)konferencijai jau pasibaigus.

Iš renginio pasimokėme – svarbu bendrauti ne tik bibliotekinės bendruomenės rate, bet kviesti potencialius partnerius, organizacijų, dirbančių panašiose srityse, atstovus, t.y. žmones, kurie galės praturtinti, papildyti ir net transformuoti mūsų įprastą profesinį įvairių problemų matymą.

Apie (ne)konferenciją skaitykite:

(Ne)konferencija Rock&roll bibliotekininkas 2010 - eksperimentas pavyko

To dar nebuvo! "Rock&roll bibliotekininkas 2010" – naujas renginys bibliotekininkystės inovacijoms skatinti

Ar mes pasirengę? (Ne)konferencijos Rock&roll bibliotekininkas 2010 plenarinė kalba

Rock&roll bibliotekininkai – vienykitės!

Kad pakiltų nuotaika ir atsirastų noras kurti naujus bibliotekinius projektus, svarbu pačiam tikėti, jog bibliotekininkai – šiuolaikiški ir kūrybingi žmonės. Jie tokie ir yra. Tuo galėjome įsitikinti, pirmojoje Lietuvoje organizuotoje masinėje bibliotekininkų fotosesijoje Kritinė rock&roll bibliotekininkų masė. Balandžio 17 d. Vilniuje, prie Baltojo tilto susirinkę bibliotekininkai netradiciškai paminėjo tarptautinę knygos ir autorių teisių dieną. R&R bibliotekininkų komanda bendradarbiaudama su fotostudija DOYOU PHOTOGRAPHY surengė smagią fotosesiją. Spalvingos šio renginio nuotraukos puošia šią žinutę.

Apie fotosesiją skaitykite:

Kritinė Rock n' Roll bibliotekininkų masė - fotosesija: privalai joje būti!

Susipažinkite – projektas „Rock&roll bibliotekininkas”

Būtent antraisiais R&R bibliotekininko gyvavimo metai pirmą kartą pristatėme tinklaraštį ir kitus projektus tarptautinei bendruomenei. Tarptautiniame bibliotekininkystės ir informacijos dėstytojų ir studentų sympoziume BOBCATSSS’2011 pristatytos visos „Rock&roll bibliotekininko” iniciatyvos. Pranešimą uždegančiu pavadinimu „Proveržio dvasia: bibliotekininkystės ir informacijos mokslų komunikacija rock‘n‘roll stiliumi“ parengė bibliotekininkystės bakalauro studijų programos absolventė, kuri šiuo metu sėkmingai baigė magistro studijas, - Julija Zemcova, ir Ramunė Petuchovaitė. Pranešime pristatytas tinklaraštis, (ne)konferencija ir jos metu vykęs konkursas moksleiviams „Biblioteka veža“. Įdomu, kad konferencijos dalyviai susidomėjo pranešimu ir teiravosi dėl galimybių pradėti bendradarbiavimo projektus, remiantis „R&R bibliotekininko” koncepcija.

Apie pranešimą daugiau skaitykite čia:

BOBCATSSS 2011: nauji bibliotekininkystės ir informacijos atradimai Šombatėjuje


Bibliotekininko profesija gali tapti jūsų svajonių profesija!

Bibliotekininko profesija – įdomi, kūrybinga – tai svajonių profesija :). Tą įvairiais būdais siekėme parodyti jauniesiems žmonėms, besirenkantiems studijas. Organizuodami (ne)konferenciją „Rock&roll bibliotekininkas 2010”, lygiagrečiai surengėme geriausios bibliotekos reklamos konkursą „Biblioteka veža“, skirtą moksleiviams. Gavome net 72 moksleivių, iš įvairių Lietuvos kampelių, darbų. Tikimės, kad kurdami reklamą, moksleiviai turėjo progą susipažinti su bibliotekomis artimiau.

Šiuo metu R&R bibliotekininkų komanda – Ugnė, Ramunė, Jurgita – kartu su gausiu pagalbininkų būriu keliauja po įvairius Lietuvos miestus kartu su projekto „Bibliotekos pažangai“ palapine pristatydami bibliotekininko profesiją. Nuotaikingi proto mūšiai ir konkursai, rokenroliški bibliotekininko profesijos pristatymai turėtų paskatinti jaunuolius susimąstyti apie savo ateitį bibliotekininkystės srityje.

Daugiau apie konkursą Biblioteka veža ir R&R bibliotekininkų keliones po Lietuvą skaitykite:

Startavo konkursas moksleiviams "Biblioteka veža"

Rock&Roll bibliotekininkai Kelmėje

Kretingos miesto šventės metu viešoji biblioteka persikėlė į Rotušės aikštę...

Štai tokie buvo antrieji R&R bibliotekininko metai. Dabar lauksime jūsų komentarų ir pasiūlymų surengtoje apklausoje „Ką man reiškia R&R bibliotekininkas?“ ir sužinosime, kaip jūs vertinate šiuo du metus. Kviečiame pareikšti savo nuomonę - mes labai laukiame jūsų atsakymų :).

Nuotraukos DOYOU PHOTOGRAPHY

Komentarai

Populiarūs įrašai