Susiorientuoti bibliotekoje padeda žaidimas

Fairfieldo universiteto (JAV) naujokai daugiau nebeturės lankytis ekskursijoje, kad suprastų, kaip orientuotis bibliotekoje. Vietoj ekskursijų bibliotekininkai ir IT specialistai sukūrė žaidimą Bibliotekos kraštovaizdis (angl. Library Scene). Žaidimą sudaro keli vaizdo klipai, kuriuose animuoti personažai - keli studentai - atlikdami studijų užduotis išbando įvairias bibliotekos paslaugas. Filmukai primena realias gyvenimo situacijas, juose derinama animacija ir nufilmuoti bibliotekos vaizdai bei jos darbuotojai. Peržiūrėjus filmukus žaidėjams pateikiamos interaktyvios užduotys - kryžiažodžiai, klausimai ir kt. Interaktyvus ir patrauklus žaidimas leidžia bibliotekos vartotojams įgyti ir įtvirtinti bazines žinias ir įgūdžius, kurie padės išmokti naudotis įvairiomis informacijos paslaugomis. Taigi, šis žaidimas priskirtinas prie informacijos raštingumą ugdančių priemonių. Nors akademinių bibliotekų profesinėje bendruomenėje jau diskutuojama apie žaidimų naudą ugdant informacinį raštingumą, praktikoje jų taikymo pavyzdžių dar nedaug.
Pažymėtina, kad žaidimas jau pelnė pripažinimą - 2011 m. kovo mėnesį Kolegijų ir mokslinių bibliotekų asociacija (JAV, ACRL) suteikė jam mėnesio tinklalapio apdovanojimą.

Smalsuoliams primename, kad tinklaraštyje jau rašėme apie informacinio raštingumo ugdymo žaidimus, žr. Bibliobouts - informacinio raštingumo ugdymo žaidimas.

Parengta pagal:

SOPAB, Sarah. Animated game created by librarians attracts freshman students. Iš Library Journal.com [interaktyvus]. 5 July 2011 [2011 m. liepos 6 d.]. Prieiga per internetą: http://www.libraryjournal.com/lj/home/891197-264/animated_game_created_by_librarians.html.csp

Nuotrauka iš Fairfieldo bibliotekos žaidimo svetainės: http://faculty.fairfield.edu/mediacenter/library/game_demo/index.html

Komentarai

Populiarūs įrašai