Rock&roll judėjimas apima bibliotekas: kaimynai internete


Pasirodo, internete turime "kaimynų" - tinklaraščių, kurie irgi turi savo pavadinime rock&roll gaideles. Vieną tokių surado mūsų pastovi skaitytoja ir idėjų teikėja Valentina. Tai rusakalbis tinklaraštis "Rok'n'roll v biblioteke" (Rock'n'roll bibliotekoje). Tinklaraštis visai jaunas - pradėtas tik nuo 2010 m. Jis skirtas bibliotekų automatizacijos bei technologinių inovacijų klausimams. Tema, turbūt, nestebina, nes tinklaraščio autorius - programuotojas, kuris, kaip pats rašo "pamilo" biblioteką ir jau kelis metus dirba būtent bibliotekoje vadovaudamas automatizacijos skyriui. Tikriausia tai įdomus ir įkvėpiantis pavyzdys, nes autoriaus vartotojo profilis rodo, kad tai jaunas žmogus (25 metų).

Gali būti, kad rock&roll simbolizuoja savotišką gaivų naujovių, diskusijų, permainų vėjo gūsį bibliotekininkystėje, dėl to ir metaforiškai naudojamas tinklaraščių pavadinimuose. Įdomu, kad ir mūsų tinklaraščio skaitytojai nori diskusijų - apie tai rodo beveik rekordinis apsilankymų skaičius praėjusį penktadienį - 171 apsilankymų, kai dauguma prisijungusiųjų skaitė straipsnį Savaitgalio tyrimas: sostinės bibliotekos versus provincija. Kol kas šį rekordą viršija tik apsilankymų skaičius praeitų metų rugsėjo mėnesį, kai po LR Švietimo ir mokslo ministerijoje surengtos diskusijos apie Lietuvos mokslinių bibliotekų problemas ir ateitį mūsų skaitytojai nagrinėjo straipsnį Kokia turi būti šiuolaikiška Lietuvos mokslinė biblioteka. Tądien apsilankymų skaičius siekė 182.

Džiaugiamės, kad jums rūpi provokuojančios temos ir gyvybiškai svarbūs bibliotekininkystės klausimai, tikimės ir toliau jus provokuoti ir kviečiame įsijungti į diskusijas - ne tik komentuoti, bet rašyti savo straipsnius. Jeigu nenorite jų skelbti patys, galima perduoti man el. paštu zinaida.manzuch@gmail.com, aš paskelbsiu, nurodydama autorių.

Komentarai

  1. Siaip radau tinklarasti gan idomiai :) Stebiu viena nebloga rusu bibliotekos tinklarasti ir jame aptikau rock&roll tinklarascio autoriaus komentara, pagalvojau, kad Zinaida (ar kas kitas is rock&roll'o) irgi stebi si tinklarasti (o koks sutapimas:) Taciau panagrinejus detaliau, pamaciau, kad tai ne Zinaida, o rusiskas tokiu pat pavadinimu veikiantis tinklarastis :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai