"Tactical Tech" seminarai informacinio raštingumo edukatoriams: „Ko nori ateitis: Skaitmeninis raštingumas jaunimui“

Prieš kokius penkerius metus darbo reikalai suvedė su šaunia TacticalTech komanda. Nuo to laiko stebiu, kai galiu dalyvauju jų iniciatyvose, kviečiančiose žmones suprasti, kad technologijos veikia jų gyvenimą ir keičia mūsų pasaulį. Labiausiai žavi jų tai, kad jie savo projektuose ir edukaciniuose šaltiniuose kūrybiškai derina įtraukius edukacinius, žaismingumo, bendrakūrybos, technologinius bei vizualinius metodus, kurių dėka savaime įsitrauki ir mokaisi. Todėl ir nusprendžiau po ilgos tylos tinklaraštyje pasidalinti Berlyne įsikūrusios tarptautinės nevyriausybinės organizacijos nauja iniciatyva   „Ko nori ateitis“. Ji skirta jaunimo skaitmeninių įgūdžių ir šios srities žinių ugdymui, skatinant patiems formuoti savo skaitmeninę ateitį ir sąmoningai spręsti iššūkius, kylančius augant technologijų įtakai kasdieniame gyvenime.

Šių metų birželį ir liepą TacticalTech komanda organizuoja penkių seminarų seriją skirtą informacinio raštingumo edukatoriams ir instruktoriams, dirbantiems su jaunimu. Jų metu patyrę ekspertai pristatys ir panaudos kartu su jaunimu ir pedagogais sukurtus edukacius šaltinius ir priemones ir kvies pokalbiui apie technologijų poveikį asmeninio gyvenimo, visuomenės ir plačiojo pasaulio lygiais. Dalinuosi su Rock’n’Roll bibliotekininkais, nes bibliotekos tradiciškai veikia raštingumo ugdymo srityje, pirmiausia ir šios veiklos mastas nuolat plečiasi su naujais ateities raštingumo iššūkiais. Jei ieškote įkvėpimo ir naujų idėjų jūsų vedamiems informacinio raštingumo užsiėmimams, galbūt visa tai rasite šioje nuotolinių seminarų serijoje (anglų kalba). Daugiau informacijos ir nuorodas registracijai kiekvienam seminarui rasite TacticalTech pranešime: https://tacticaltech.org/news/latest/digital-literacy-workshops-educators/

Seminarų temos, datos ir laikas (Lietuvos (EEST) laiku):

1 seminaras. 2024 m. birželio 13 d. 16:00-19:00 val. Skaitmeninio raštingumo intervencija jaunimui apie technologijas ir dirbtinį intelektą „Visur ir visada“.

2 seminaras. 2024 m birželio 19 d., 17:00 - 19:00 val. Skaitmeninio raštingumo galimybių jaunimui didinimas rengiant instruktorius (Train-the-Trainers).

3 seminaras. 2024 m birželio 27 d., 17:00 - 18:30 val. „Skaitmeninio raštingumo čempionai“: bendraamžių mokymosi metodikų tyrinėjimas.

4 seminaras. 2024 m liepos 2 d., 17:00 - 18:30 val. Atsargus renginių organizavimas: paprasti privatumo ir apsaugos patarimai.

5 seminaras. 2024 m liepos 11 d., 17:00 - 18:00 val. Pakalbėkime apie pinigus! Lėšų pritraukimo strategijos kritinio medijų raštingumo projektams.

Seminaruose vietų skaičius ribotas, todėl registruokitės ir rezervuokite sau vietą iš anskto.

 

Panaudoti šaltiniai ir priemonės:

What The Future Wants: Digital Literacy for Youth Workshop Series. TacticalTech. June 4, 2024. Priega per internet: https://tacticaltech.org/news/latest/digital-literacy-workshops-educators/ . Žiūrėta: 2024 m. birželio 4 d

Tekstui parengti pasitelkiau nemokama DeepL.com automatinio vertimo programa DeepL.com automatinio vertimo programa.  

Komentarai

Populiarūs įrašai