Baigėsi gražiausio laiško gimtajai kalbai konkursas

Šiais 2022 metais Valstybinė lietuvių kalbos komisija 2022 m. vasario – gegužės mėnesiais septintąjį kartą pakvietė surengti Lietuvių kalbos dienas. Šią iniciatyvą palaikydama jau antri metai įsijungia ir Pakruojo rajono savivaldybės Juozo Paukštelio biblioteka. Kovo 20 ‒ balandžio 23 d. Biblioteka organizavo „Gražiausio laiško gimtajai kalbai ir knygai konkursą, kuriame buvo kviečiami dalyvauti miesto ir rajono gyventojai, bei išvykę kraštiečiai gyvenantys kituose Lietuvos miestuose.

2022 m. skelbtame konkurse dalyviai buvo skirstomi į tris amžiaus grupes:14–17, 18–29, ir nuo 30+ metų. Konkurso vertinimo komisijai (lietuvių kalbos mokytojoms Gražinai Spudienei ir Reginai Gasparavičienei, bibliotekos vartotojų aptarnavimo skyriaus vedėjai Juditai Jereckienei bei komisijos pirmininkei – bibliotekos direktorei Romualdai Kulšytei) teko rimtai svarstyti ir aptarti gautus laiškus. Kiekvieno rašiusio dalyvio laiškas išsiskyrė savo individualumu, stiliumi, turiniu, nuoširdumu ir savo kalbos pasididžiavimu, jos grožiu, cituotos lietuvių rašytojų mintys. Po ilgo svarstymo nutarta iš kiekvienos amžiaus grupės išrinkti nugalėtoją. Konkurse nebuvo sulaukta nė vieno laiško iš grupės „30+“.

Skelbiame konkurso nugalėtojas ‒ tai Pakruojo „Žemynos“ progimnazijos 8b klasės moksleivė Urtė Sirusaitė ir Pakruojo „Atžalyno" gimnazijos 2c moksleivė Austėja Mališavičiūtė Šių dalyvių laiškai sužavėjo komisijos narius, ne tik stiliumi, bet ir šiluma, kuri tarsi sklido iš kiekvieno žodžio, iš kiekvienos parašytos eilutės. Juk laiškus rašome su meile. 

Nuoširdžiai dėkojame visiems dalyviams, radusiems laiko ir noro pasidžiaugti savo gimtąją kalba, kurią pirmiausia išgirstame iš brangiausio žmogaus Mamos. Nugalėtojoms buvo įteikti pagrindiniai prizai, likusiems dalyviams suvenyrai ir padėkos. 

Viešosios bibliotekos inf. ir nuotraukos






Komentarai

Populiarūs įrašai