Naujienos iš Šiaulių miesto bibliotekos: Saulės filialas sukvietė šeimas į vasaros olimpiadą

koliažas iš nuotraukų, kuriose suaugusių ir vaikų grupės atlieka kūrybines užduotis
Praeitą savaitę prie Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Saulės“ filialo (K. Korsako g. 10) po atviru dangumi įvyko vasaros „Šeimų olimpiad@: kuriam, žaidžiam ir atrandam“. Į kūrybinę edukaciją susibūrė net penkios šeimų komandos: „Blizgiai“, „Saročkiukai“, „Lipeikiukai“, „Žaibas“ ir „Atostogautojos“.

Laukė įvairios užduotys

„Šiandien jūs sužinosite, kas šeimoje yra protingiausias, kas stipriausias, greičiausias ar kūrybingiausias“, – susirinkusiems dalyviams paskelbė renginio vedėja. Taigi, komandos turėjo įveikti 5 užduotis (atsakyti į protmūšio klausimus, šokinėti per virvutę, išlaikyti knygas, kurti ketureilį ir pagal nuorodas sudėlioti sakinį) už kurias buvo skiriami taškai.
Kiekviena užduotis reikalavo susikaupimo ir pastangų, tad buvo tikras iššūkis jas įveikti ir surinkti daugiausia taškų. Kai vienose užduotyse reikėjo išsirinkti šeimos narį, kuris geriausiai atliktų tą užduotį (pvz., šokinėjant per virvutę ar laikant knygas), tai kitose – vyko komandinis darbas (visa komanda kūrė eilėraštį, atsakinėjo į klausimus). Pasirodo, sunkiausia užduotis buvo reikalaujanti kūrybiškumo – ne taip paprasta buvo sukurti eilėraštį panaudojant duotus žodžius. O štai protmūšio klausimai taip pat ne visiems buvo lengvai įveikiami. Tačiau komandos stengėsi ir kiekviena atrado savo stipriųjų savybių, kurios padėjo pasiekti gerų rezultatų kiekvienoje užduotyje.

Dalyvavo muilo gaminimo edukacijoje

Įveikus visas užduotis ir komisijai suskaičiavus rezultatus, buvo paskelbti „Šeimų olimpiados“ laimėtojai. Komisijai labai sunku buvo išrinkti laimėtojus, nes visos komandos buvo labai stiprios ir prizinės vienos viena nuo kitos skyrėsi labai mažu taškų skaičiumi. Daugiausia taškų surinko ir pirmą vietą užėmė komanda „Žaibas“ – mamos ir dukros duetas. Antroji vieta atiteko „Saročkiukams“, trečioji – „Blizgiams“. Visoms komandoms buvo įteikti prizai ir diplomai. O po to šeimos buvo pakviesto dar papildomai pramogai –  į muilo gaminimo edukaciją, kurią vedė „Skizze“ dailės studijos vadovė Kristina. Edukacijoje dalyviai ne tik pasigamino kvapnų, su žodelių priedais, muilą, bet ir daug sužinojo apie muilo gaminimo procesą. Edukatorė Kristina taip pat papasakojo apie eterinius aliejus, pasidalijo žiniomis, kaip atskirti natūralų eterinį aliejų nuo sintetinio, papasakojo, kaip namų sąlygomis galima pasigaminti natūralaus ir kvapnaus kūno šveitiklio. Kadangi diena buvo šilta, dalyviai paliko muilą stingti bibliotekoje, o jo  pasiimti sugrįš kitą dieną.

„Saulės“ filialo suorganizuota „Šeimų olimpiad@“ suteikė galimybę šeimoms smagiai papramogauti ir pabūti kartu – tad visi išsiskirstė kupini geros nuotaikos, pasisėmę naujų įspūdžių ir patirčių!


Pranešimą parengė ir nuotrauką pateikė Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka


Komentarai

Populiarūs įrašai