'Library Planet' - kelionių vadovas po pasaulio bibliotekas

Snapshot of LibraryPlanet.net website

Mėgstu penktadienius, kai darbo savaitei baigiantis peržvelgiu praėjusios savaitės įdirbį ir ateinančios savaitės planus. Dažnai ir socialiniuose tinkluose vykstančias profesines ir ne tik diskusijas. Taigi dalinuosi šio penktadienio atradimu, ant kurio užvedė nepažįstamo kolegos iš JAV žinutė tviteryje.  

Ar girdėjote apie kelionių vadovą po pasaulio bibliotekas išdidžiu pavadinimu Library Planet? Man jis iki šiol neužkliuvo, nors jo iniciatorius Kristianą ir Marie - du viešųjų bibliotekų novatorius iš Danijos - esu sutikusi gyvai ir seku jų praktinius viešųjų bibliotekų plėtros eksperimentus ir tyrinėjimus, bei tarptautinius maršrutus. Apie meilę bibliotekoms ir iš to gimusią idėją tapusia puikia iniciatyva galite pasiskaityti vadove čia.

Iš kitos pusės, apie biblioturizmo reiškinį pirmą kartą išgirdau Ugandoje, kur kolega Daniel'is iš Kitengesa bendruomenės bibliotekos - nedidelės gyvenvietės šalia Masaka miesto - papasakojo apie jų organizuojamas keliones po Ugandos bibliotekas vakariečiams, kurie Afrikos žemyne nori patirti daugiau nei tik safari, ir kurie norėtų užsiimti filantropija. 

Libraryplanet.net - sutelktinėmis pastangomis kuriamas kelionių vadovas po bibliotekas - priklauso tai pačiai biblioturizmo kategorijai, tik gal orientuojasi į kitokio pobūdžio keliones ir auditoriją. Man pačiai iki pandemijos teko aplankyti nemažai bibliotekų įvairiose pasaulio šalyse. Net savo feisbuke turiu aplankytų bibliotekų nuotraukų albumą. Tai, galvoju, gal aš truputį biblioturistė? Net jei bibliotekose lankausi dažniausiai keliaudama darbo reikalais. Šiandien, kai visi turime ribotas kelionių ir lankymosi bibliotekose galimybes, toks vadovas leidžia bent pakeliauti virtualiai. 

Gerų įspūdžių! Nepamirškite jais pasidalinti komentaruose - visada įdomu sužinoti, kas patraukė jūsų akį ar kas nustebino. Gal bevartant kelionių vadovą, kai kam iš jūsų užsinorės parašyti apie savo bibliotekos išskirtinumą ir tapti 'bibliotekų planetos' dalimi.  

   


Komentarai

Populiarūs įrašai