Bibliotekoje – žiemos atostogų stovyklėlė vaikams

Skatinant turiningą, kūrybingą vaikų laisvalaikį atostogų metu, Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Saulės" filiale (K. Korsako g. 10) vasario 17–21 dienomis buvo organizuojama žiemos atostogų stovyklėlė 7–12 metų vaikams.

Kasdien, po 2 valandas, stovyklautojai išbandė įvairius užsiėmimus: kūrė, mokėsi, pramogavo, išbandė įvairias bibliotekos veiklas. Pirmąją dieną, susipažinimo vieni su kitais užsiėmimo metu, vaikai pasigamino specialius įsegamus ženkliukus su savo vardu. Stovyklėlėje buvo gausu kūrybinių užsiėmimų: vaikai dekoravo marškinėlius, krepšius, mokėsi pasigaminti dovanų maišelius bei išbandė meninę edukaciją tapydami savo mėgstamiausių knygų herojus ant magiškų šviečiančių kūrybinių burbulų.
Taip pat labai mėgiamos buvo ir interaktyvios pramogos (edukaciniai užsiėmimai su interaktyviomis lėkštėmis, interaktyviomis grindimis bei stalais) bei stalo futbolo ir oro ritulio žaidimai. Paskutinę stovyklėlės dieną vaikai dalyvavo 3D filmo seanse bei papuošė savo rankytes, veidukus spalvingais piešinėliais.

Stovyklėlės veiklos, pasak vaikų, buvo labai įdomios ir įtraukiančios. Stovyklėlės dalyvė Kotryna teigė, kad jai „labai patiko, kai piešėm ant „maikių“ ir maišelių“, kiti dalyviai taip pat džiugiai dalinosi savo atsiliepimais, kad jiems viskas labai patiko ir teiravosi, kada bibliotekoje planuojama organizuoti kitą stovyklėlę.


Parengė ŠMSVB „Saulės“ filialo vyresn. bibliotekininkė Rimantė Filipavičienė

Komentarai

Populiarūs įrašai