Paskutinė 2019 m. „Knygvežiuko“ išvyka

Lapkričio 18 d. įvyko dešimtoji projekto „Knygvežiukas veža 2019“ kelionė. Šįkart gausi projekto komanda keliavo į Meškuičių gimnaziją, kurioje pradžiugino daugiau nei 35 6–7 klasių mokinius ir, žinoma, mokyklos biblioteką.
Kaip ir visų užsiėmimų metu, renginio dalyviai susipažino su knygų ekranizacijomis, sužinojo, kaip kuriamas kinas, kas yra Forumo teatras, tikrinosi žinias žaisdami viktoriną.
Edukacinė programa mokinius itin sudomino. Jie drąsiai ir aktyviai dalyvavo visose trijose veiklose, iš kurių kiekviena juos domino savaip. Užsiėmimui vadovavo Šiaulių kino meno klubo vadovas Viktoras Gundajevas. Pirmiausia mokiniai susipažino su technologijomis, naudojamomis kuriant filmus, ir patys išbandė jas praktiškai. Ši veikla mokinius itin sudomino, leido jiems pasijusti tikrais kino kūrėjais, o dar daugiau džiaugsmo sukėlė pats rezultatas – užsiėmimo pabaigoje parodytas mokinių sukurtas fantastinis filmukas.
Kiek vėliau mokiniai susipažino su teatro subtilybėmis, įsitraukė į diskusiją, patys vaidino ir sprendė problemą, aktualią ir šiandien – patyčias. Džiugu, kad mokiniai pateikė išties šaunių pasiūlymų, kaip šią problemą būtų galima išspręsti. Vienas iš tokių siūlymų – pabandyti susidraugauti ir suprasti, kad visi esame skirtingi. Šiam užsiėmimui vadovavo Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Monika Šaltytė-Dovydavičienė.
Galiausiai mokiniams teko pademonstruoti savo žinias viktorinoje – atskleisti, ką jie žino apie knygas, kurios yra tapusios filmais. Įdomu tai, kad mokiniams pasirodė itin nelengva pasakyti, kuri dalis apie Harį Poterį yra pirmoji, bet štai, kas yra Gregas Heflis, žinojo bemaž visi renginio dalyviai…
Pasibaigus užsiėmimui, aktyviausi mokiniai neliko be dovanų. Juk knygvežiukas išties veža – jis veža ir dovanoja knygas ir kitus prizus, veža gerą nuotaiką, smagias ir prasmingas akimirkas, turiningą edukacinę programą, kurią parengti padėjo savo sričių specialistai ir, žinoma, skatina paauglius domėtis literatūra, skaityti knygas, nes tai – vienas malonumas!
Kaip minėta, ši kelionė – jau dešimtoji ir paskutinė šių metų Lietuvos kultūros tarybos ir Šiaulių miesto savivaldybės finansuojamo projekto „Knygvežiukas veža 2019“ išvyka. Galima tik pasidžiaugti, kad projekte dalyvavo net 10 mokyklų, kurios nekantriai laukė knygvežiuko išvykų, o renginiuose dalyvavę mokiniai išties susidomėjo pristatomais literatūros kūriniais, kino kūrimu ir vaidinimu.
Tikimės, kad knygvežiukas dar sugrįš!
Agnės Pranckutės inf.
Agnės Pranckutės ir Viktoro Gundajevo nuotr.






Komentarai

Populiarūs įrašai