Europos dienos šventė nugriaudėjo Rėkyvoje

Jau antrą kartą, gegužės 9 dieną, Europos dienos šventė paminėta Rėkyvoje. Šventę organizavo Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka kartu su Šiaulių kultūros centru. Ši Europos diena Lietuvai yra ypatinga ir svarbi, kadangi Lietuva mini svarbų jubiliejų – Lietuva jau 15 metų yra Europos sąjungoje, be to šiais metais įvyks rinkimai į Europos parlamentą.

O Europos dienos šventėje „Galimybių Europa: nuo svajonių iki tikslų“ pramogų netrūko!

Kūrybinių dirbtuvių alėja

Šventės metu veikė kūrybinių dirbtuvių alėja, kurias organizavo Šiaulių profesinio centro skyriai. Technologijų skyriaus mokiniai ir mokytojai organizavo sagių gamybą, apyrankių gamybą, kurios buvo dovanojamos renginio dalyviams. Prekybos ir verslo skyriaus atstovai šventės dalyvius vaišino gardžiomis įvairių Europos sąjungos skonių bandelėmis. Buitinių paslaugų skyrius suteikė galimybę pasigaminti autorinius ženkliukus-magnetukus. Fotografijos specialybės mokiniai specialiai įrengtoje foto salelėje fotografavo šventės dalyvius stilizuotoje fotosesijoje „Visos galimybės mano: aš ES herojus“. Šventės dalyviai nuotraukas galėjo pasiimti šventės metu. Taip pat šventės dalyviai buvo kviečiami bendrai fotosesijai su Technologijų skyriaus pagamintais šalikais, skirtais Europos dienai paminėti, o vėliau šie šalikai buvo padovanoti šventės dalyviams.

Pristatyta akcija „Aš Renkuosi Europą“

Renginio metu buvo pristatomas Šiaulių Rėkyvos progimnazijos 8 klasės mokinių (vaikų, gimusių prieš 15 metų) plakatas, skirtas Europai „ Aš renkuosi Europą“, kuriame bus surašyta 15 tezių, kodėl Europoje gyventi gera. Paklausti, kodėl, jų nuomone, Europoje gyventi geriausia, aštuntokai teigė, kad galima laisvai tęsti mokslus įvairiose Europos sąjungos šalyse.

Vaikų žaidimų zona

Mažiesiems europiečiams taip pat nestigo pramogų! Šventės metu veikė „Vaikų žaidimų zona“, kurioje mažieji šventės dalyviai turėjo galimybę piešti netradicinius piešinius ant šviečiančių stiklo molbertų. Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos dailininkė „gražino“ mažuosius šventės dalyvius, piešdama ant veidų piešinius, taip pat buvo galimybė pasitikrinti užsienio kalbų žinias žaidime „Mokytis kalbų smagu“

Nuotaikinga koncertinė dalis ir „kareiviška košė“

Viso renginio metu šventės dalyviams nuobodžiauti neleido ir gerą nuotaiką užtikrino Šiaulių Romuvos gimnazijos muzikinė grupė „Sun City Lines“ (vadovas Mantas Babrauskas). Šventės dalyviai grožėjosi įspūdingu suaugusiųjų linijinių šokių kolektyvo „Tandem“ pasirodymu (vadovai Ieva ir Mantas Miškauskai). O kad nepritrūktų energijos, Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės savanoriai šventės dalyvius ir svečius vaišino gardžia kareiviška koše bei arbata!


Taigi, Rėkyvoje Europos diena paminėta trankiai ir smagiai! Norime padėkoti Šiaulių kultūros centrui, Šiaulių Rėkyvos progimnazijai už bendradarbiavimą, taip pat dėkojame savo ilgamečiams partneriams – Šiaulių profesinio rengimo centrui, bei savo pagrindiniams rėmėjams – Europos komisijos atstovybei Lietuvoje!


Jurgita Januševičiūtė-Taralė
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkė kultūrinei-edukacinei veiklai

Komentarai

Populiarūs įrašai