Trumpai: komentaras į aktualią diskusiją dėl atlyginimų


Greičiausiai jau visi kolegos perskaitė aktualijų žurnalistės Indrės Jurčenkaitės straipsnį "Valdžios galvos skausmas: VU bibliotekininko alga į rankas – 450 eurų", publikuotą šiandien (2019 m. balandžio 24 d.) portale 15min. Jei dar ne - spauskite aktyvią nuorodą viršuje ir pirmyn. 

Jei trumpai, tai strategija, kurią komentuodami situaciją naudoja valdantieji vadinasi "skaldyk ir valdyk", pagardinta žiupsniu demagogijos. Labai tikiuosi, kad profesinė bendruomenė nepraris šito delikatesinio jauko. Priskyrimas ar nepriskyrimas kažkuriai darbuotojų kategorijai čia nevaidina jokio vaidmens. Tik geras būdas nukreipti dėmesį ir paskandinti problemą diskusijose. 

Galima vadinti tai klaida, bet kažkas tiesiog neatliko savo darbo. Nutarimas didinti bibliotekininkų atlyginimą turėjo būti derintas su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kurios tarnautojai, neabejoju, yra informuoti, kad iš jų kišenės atlygis (tegu ir neteisingas) mokamas bibliotekininkams bei kitiems pedagogams nepriskirtiems darbuotojams. Jei nutarimas vis dėlto nebuvo derintas dėl valdančiųjų pokštų, svarstant šį klausimą Vyriausybėje turėjo dalyvauti abu ministrai bei turėti kokią nors nuomonę. 





Komentarai

Populiarūs įrašai