Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ koncertas – muzikinė dovana Radviliškio jaunimui


Rugsėjo 14 d. Radviliškyje skambėjo nuostabi ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje gerai žinomo Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ atliekama muzika. Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka kartu su bibliotekos ir šio koncerto mecenate bei globėja Radviliškio miesto garbės piliete Elona Vaišniene šį muzikinį pasirodymą padovanojo Radviliškio miesto moksleiviams. Tai simbolinis pasveikinimas jaunimui, kuris neseniai pradėjo naujus mokslo metus, ir visai Lietuvai, šiais metais mininčiai Valstybės atkūrimo šimtmetį.

Dar prieš koncertą susirinkusius į nuostabų renginį pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė. Ji iš visos širdies dėkojo gerbiamajai
 E. Vaišnienei, sakydama, kad šios kraštietės tauri širdis visus subūrė šią gražią rudens dieną. Pasak J. Margaitienės, yra graži tradicija, kad Radviliškio krašte augę ir gyvenę žmonės savo kraštui dovanoja unikalias dovanas: spektaklį, skulptūras, fotografijų parodas, ar dalijasi savo prasmingomis mintimis bei idėjomis. Labiausiai už šią muzikinę dovaną Radviliškio miesto jaunimui J. Mergaitienė dėkojo jauniesiems choristams ir pabrėžė, kad jų atliekama muzika kartu skiriama ir gerbiamajai E. Vaišnienei, kuri neseniai šventė savo gimimo dieną. Choro „Dagilėlis“  vadovui Remigijui Adomaičiui J. Margaitienė įteikė atminimo dovaną.
Radviliškio miesto seniūnas Ernestas Mončiauskas taip pat  pasveikino visus moksleivius ir paklausė, ar jie žino, kas padėjo Radviliškio viešojoje bibliotekoje įkurti Žaisloteką. Tai taip pat E. Vaišnienės dovana Radviliškio krašto vaikams. Visi vaikai ir jaunuoliai kartu su miesto seniūnu šiai Radviliškio krašto šviesuolei garsiai ištarė „Ačiū“.
Daugiau nei valandą trukęs koncertas neprailgo, visi maloniai klausėsi jaunųjų choristų atliekamų kūrinių, džiaugėsi jų dovanojamomis šypsenomis ir kuriama puikia nuotaika. Meno vadovas R. Adomaitis šiam koncertui parinko išskirtinius kūrinius, vienas jų – giesmė, kurią „Dagilėlio“ choras giedos pasitinkant į Lietuvą atvykstantį Popiežių Pranciškų. Baigiantis koncertui, Radviliškio miesto kultūros centro salėje suskambo jautri lietuvių liaudies daina „Už žalių miškelių“. Šią dainą kartu dainavo ir visų Radviliškio mokyklų ugdytiniai, kurie į koncertą su savo mokytojais atvyko iš anksto pasiruošę.
Šiuo šiltu renginiu pasidžiaugė ir Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė, kuri, inicijuodama koncertą, tikėjosi kiekvieno jauno žmogaus dėmesio ir suklusimo. Pasak Viešosios bibliotekos direktorės, visi turi būti be galo dėkingi Radviliškio miesto garbės pilietei E. Vaišnienei už šį gražų ir prasmingą susitikimą. Už širdis virpinančią jautrią muziką nuoširdus Ačiū ištartas ir nuostabiems choristams bei jų meno vadovui R. Adomaičiui.



Viešosios bibliotekos informacija ir nuotraukos



Jaunuosius choristus sveikino Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė ir Radviliškio miesto seniūnas Ernestas Mončiauskas.

Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė pasidžiaugė pavykusiu renginiu ir visiems nuoširdžiai padėkojo.

Komentarai

Populiarūs įrašai