Vaikų mėgstama nemokama vasaros stovyklėlė bibliotekoje

Šiaulių m. savivaldybės bibliotekos nuotr.
Prasidėjus vaikų vasaros atostogoms, kiekvienas susimąsto, kaip kuo įdomiau, smagiau, turiningiau praleisti laisvalaikį. Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka taip pat pagalvojo apie mažuosius poilsiautojus ir jų užimtumą vasaros metu – nuo birželio 11 dienos bibliotekos „Saulės“ filiale organizuojama nemokama valandinė stovyklėlė „Kurk. Pramogauk. Tobulėk“ vaikams. Stovyklėlė susilaukė labai didelio dėmesio ir bemat buvo užpildytos visos laisvos vietos. Užsiėmimai su vaikais vykdomi tris savaites, iki birželio 29 dienos, stovyklėlėje apsilankys 3 skirtingos grupės vaikų.

Stovyklėlė pradedama žaidimais

Birželio 11–15 dienomis pramogavo, kūrė, mokėsi pirmieji stovyklėlės dalyviai. Pirmoji diena buvo skirta žaidimams. Pirmiausia Šeimų erdvės darbuotoja, stovyklėlės vadovė Rimantė pakvietė visus susipažinti ir pažaisti susipažinimo žaidimą. Sužinoję kiekvieno vardą ir tam tikrą būdo ypatybę vaikai kūrė bendrą savo vardų kryžiažodį. Žinoma, netruko ir kitų linksmų žaidimų: buvo žaidžiamas linksmasis žaidimas su bomba „Buuum”, sužaistas draugiškas boulingo turnyras, įvairūs stalo žaidimai. Labai smagus ir įtraukiantis buvo ir piešimo žaidimas „Linksmasis portretas“, kurio metu vaikai piešė neįprastai, nematydami savo piešinio. Visus į draugišką būrį suvienijo ir pašnekesiai prie arbatos puodelio, smaguriaujant pačias skaniausias vasaros uogas – braškes.

Vaikai ir pramogauja, ir mokosi

Stovyklėlės metu vaikai sudalyvavo ir kūrybinėse dirbtuvėse: piešė portretus neįprasta technika, gamino spalvingus knygų skirtukus. Taip pat mažieji stovyklautojai apsilankė Komiksų centre, kur susipažino ne tik su jo darbuotoju Tomu, bet ir bibliotekoje savanoriaujančia Ana iš Ukrainos. Pokalbis su Ana vyko anglų kalba, todėl vaikai turėjo galimybę pasitikrinti, pagilinti savo anglų kalbos žinias. Savanorė pristatė vaikams savo šalį, papasakojo apie Ukrainos žymiausias vietas, jos kultūrą ir kitas įdomybes.

Anglų kalba stovyklėlės dalyvius „lydėjo“ ir ketvirtąją dieną – visi apsilankė bibliotekoje naujai atsidariusiame Užsienio kalbų mokymosi centre ir išbandė užsienio kalbos mokymosi programą, kurios pagalba galima įdomiai, įtraukiančiai mokytis anglų kalbos. Kiekvienam patiko užsienio kalbos viktorinos, žaidimai – po apsilankymo vaikai džiaugėsi išmokę naujų anglų kalbos žodžių.

Stovyklėlėje netrūko ir eksperimentų: vaikai išmoko lengvai pripūsti balionus su sodos ir acto mišiniu, sudalyvavo balionų lenktynėse bandydami įminti, kodėl vieni balionai lekia smarkiau, kiti – lėčiau, sužinojo, kaip pradurti balioną jo nesusprogdinus.

3D kinas ir piešimas ant veidukų

Paskutinė stovyklos diena buvo skirta 3D technologijoms ir… grožiui! Vaikai pasijuto tarsi tikrame kino seanse – kiekvienas gavo 3D akinius ir žiūrėjo smagų animacinį 3D filmą. Po filmo seanso jų laukė savanorė Ana, kuri papuošė vaikų veidukus ir rankytes spalvingais, akį traukiančiais piešinėliais.

Linksma stovyklėlės savaitė pralėkė akimirksniu. Vaikai ypač patenkinti puikiai praleistu laiku, smagiais užsiėmimais ir naujai įgytais draugais. Biblioteka džiaugiasi sulaukusi šaunių naujų bibliotekos lankytojų – stovyklėlės dalyviai tapo ir bibliotekos skaitytojais.

Šeimų erdvė ir Užsienio kalbų mokymosi centras įkurti įgyvendinant 2014-2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Development of Innovative library solutions for different generations in the border region“ (Inovatyvių bibliotekos sprendimų skirtingoms kartoms plėtra pasienio regione) Nr. LLI-110, Savitarnos paslaugos bibliotekoje skirtingoms kartoms, finansuojamą Europos Sąjungos lėšomis.
Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

Komentarai

Populiarūs įrašai