DRAUGIŠKIAUSIOS BIBLIOTEKOS NOMINACIJA ŠIAURINEI BIBLIOTEKAI


Indrės Rapkevičienės nuotr.
Balandžio 19 d. vykusio Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija paskelbė geriausius 2017 m. Viešųjų bibliotekų ir jų padalinių (filialų) Metų nominacijų laureatus.

Iš 23 konkurse dalyvavusių pretendentų buvo išrinktos ir paskelbtos 9 nominacijos (4 VB ir 5 – padalinių).

Džiaugiamės, jog apdovanojimą pelnė ir Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Šiaurinė biblioteka (vedėja Lina Dubauskienė), tapusi „Draugiškiausia biblioteka 2017“. Jai įteiktas specialus Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos prizas bei padėka už prasmingą veiklą, mažinančią socialinę atskirtį (neįgaliųjų integraciją ir darbą su socialinės rizikos šeimomis, senjorais).

Šioje bibliotekoje ištisus metus kunkuliuoja gyvenimas, tai mažasis, ją supančių bendruomenių, kultūros centras, atvira erdvė visiems visuomenės nariams, tiek vaikams, tiek suaugusiems. Per 2017 metus čia surengti net 163 renginiai, juose apsilankė 1960 lankytojų.

Vyresni mikrorajono bendruomenės nariai nuolat lankosi Šiaurinėje bibliotekoje, mini kalendorines šventes, eksponuoja savo darbus. Čia veikia rankdarbių klubas „Laumė“, kuriame moterys dalinasi savo kūrybiniais gebėjimais, rengia rankdarbių parodas, palaiko ryšius su kituose miestuose veikiančiais klubais. Biblioteka aktyviai bendradarbiauja su Socialinių paslaugų centru, kurio lankytojai – neįgalūs suaugę žmonės, dalyvaujantys bibliotekos rengiamuose renginiuose, edukacijose. Siekdama būti kuo labiau bendruomeniška įstaiga, biblioteka užmezgė partnerystę su Panevėžio pataisos namais. Nuteistosios, Šiaurinės bibliotekos inicijuotos akcijos „100 knygų – ne riba“ dėka, susibūrė į „Skaitytojų klubą“ ir skaitė lietuviškus kūrinius, kurių dalis atkeliavo iš bibliotekos. Į Pataisos namus supažindinti su biblioterapija vyko bibliotekos darbuotojos, viešėjo rašytojas Jaronimas Laucius, dalijęsis pozityvios sveikatos receptais. Moterys su vaikais turėjo galimybę nuvykti į biblioteką ir susitikti su knygos „Laimė yra lapė“ kūrėjomis – Evelina Daciūte ir Aušra Kiudulaite.

Šie ir kiti nuveikti darbai padėjo bibliotekos kolektyvui pelnyti šį prasmingą apdovanojimą.

Indrė Rapkevičienė 

Komentarai

Populiarūs įrašai