APDOVANOTI AKCIJOS „100 KNYGŲ – NE RIBA“ NUGALĖTOJAI

Akcijos nugalėtojai
Kovo 6 d. Muzikiniame teatre vyko Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos inicijuotos originalios skaitymo skatinimo akcijos su patriotizmo prieskoniu – „100 knygų: ne riba!“ – baigiamasis renginys.

Visus metus trukusios akcijos eigoje, vaikai, paaugliai ir suaugusieji buvo kviesti kartu siekti rekordo – perskaityti 100 ar daugiau pasirinktų lietuvių autorių knygų. Akcija „100 knygų – ne riba!“ buvo siekiama ne tik aktualinti daugumos primirštą lietuvių autorių kūrybą, bet ir puoselėti istorinę atmintį, skatinti pilietiškumą.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti skirtoje skaitymo skatinimo akcijoje siekti rekordo panoro netoli šimto panevėžiečių: tinklo bibliotekų skaitytojai (21 suaugęs, 25 vaikai), Panevėžio pataisos namų skaitytojų klubo moterys (15) ir Panevėžio lopšelio-darželio „Žibutė“ ikimokyklinukų grupė (30). Visi kartu jie perskaitė net 2165 lietuvių autorių kūrinius.

Apibendrinus rezultatus, paaiškėjo, jog daugiausiai lietuviškų knygų vaikų, paauglių ir suaugusiųjų kategorijose įveikė 8 akcijos dalyviai: 2 vaikai ir 6 suaugusieji. Aštuntukas kartu sudėjus perskaitė 1109 knygas.

Paauglių kategorijoje pirmavo itin gabus, net dvi klases „peršokęs“ Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos septintokas Domas Gintautas (11 m.), perskaitęs 175 knygas. Vaikų kategorijoje laimėtoja tapo „Aušros“ trečiokė Dija Šapnagytė (9 m.), perskaičiusi 161 lietuvių autoriaus kūrinį. Suaugusiųjų kategorijoje nepralenkiama buvo Smėlynės bibliotekos skaitytoja Marija Milda Bagdonienė, perskaičiusi 178 knygas. Už pilietiškumą ir puikius rezultatus, laureatai sulaukė Panevėžio miesto mero Ryčio Mykolo Račkausko įvertinimo ir padėkų, kurias įteikė vicemeras Petras Luomanas.

Šimtuką taip pat įveikė dar 5 bibliotekų skaitytojos: Remigija Medutienė (152 knygos), Eugenija Baltramaitienė (116 knygų), Emilija Staugienė (114 knygų), Angelė Strylienė (111 knygų) bei Aldona Kazanavičienė (102 knygos).

Padėkos raštais bei suvenyrais apdovanoti aktyviausi akcijos dalyviai, o nugalėtojų laukė vertingi bibliotekos ir rėmėjų (Panevėžio miesto savivaldybės, leidyklų „Alma littera“ ir „Magilė“, J. Masiulio knygyno, kultūros žurnalo „Senvagė“ ir fondo „Švieskime vaikus“) įsteigti prizai.

Renginį muzikiniais intarpais pagyvino kanklininkių ansamblis „Ašarėlė“. Susirinkusiųjų laukė dar viena dovana – Naisių vasaros teatro spektaklis „Melagių pilis“. Tai žaisminga ir spalvinga inscenizacija pagal to paties pavadinimo V. Žilinskaitės knygą.

Džiaugiamės, kad akcijos dalyviai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį pasitiko su lietuvių autorių knygomis.

Indrė Rapkevičienė, 
Panevėžio m. sav. viešosios bibliotekos 
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Komentarai

Populiarūs įrašai