Meditacijos erdvės užkariauja akademines bibliotekas

JAV Marylando universiteto Refleksijų ir atsiminimų sodas
Pastaruoju metu akademinės bibliotekos rūpinasi ne tik mokslui, studijoms, grupiniam ir individualiam darbui skirtomis erdvėmis, bet ir tokiomis vietomis, kur skaitytojai galėtų pabūti vieni, atsipalaiduoti, pasimelsti arba pamedituoti. JAV akademinėse bibliotekose meditacijos kambarių atsiradimą paskatino įvairios priežastys. Pirmiausiai, atsirado tikinčių studentų poreikis erdvei, kur jie galėtų pasimelsti. Kiti studentai pajuto poreikį užsiimti joga arba tiesiog šiek tiek atsipalaiduoti ir ramiai praleisti laisvą laiką. Todėl skaitytojai pradėjo ieškoti patrauklių vietų poilsiui, meditacijai bei maldai, o bibliotekos - tokias vietas įrenginėti. Paprastai akademinėse bibliotekose galima rezervuoti meditacijos kambarį, jame galima rasti literatūros apie įvairias meditacijos praktikas ir netgi jogos kilimėlių ir kitų priemonių.

Apskritai, universitetai ir kolegijos pradėjo kreipti daugiau dėmesio į meditacijos ir atsipalaidavimo erdvių įrengimą. Norėtumėte įrengti meditacijų erdvę savo bibliotekoje? Štai daugybė idėjų iš geriausių meditacijos ir relaksacijos erdvių JAV aukštosiose mokyklose: The 50 best campus meditation spaces.

Parengta pagal:

Wachter, Ronniee. A  space apart: college libraries meditation rooms. Iš American Libraries Magazines [interaktyvus]. 2 January 2018 [žiūrėta 2018 m. sausio 31 d.]. Prieiga per internetą: https://americanlibrariesmagazine.org/2018/01/02/library-meditation-rooms-space-apart/

Komentarai

Populiarūs įrašai