ŠIAULIŲ KNYGŲ MUGĖ 2017


Lapkričio18 d., šeštadienį, nuo 10 iki 20 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka (Aušros al. 62) vėl kviečia miesto gyventojus ir svečius į Šiaulių knygų mugę. 

Šiais metais Knygų mugė dar gausesnė leidinių, renginių ir... kupina muzikos. Knygų naujienas pristatys 25 šalies ir miesto leidyklos bei 8 autoriai. Dalyviams pasiūlysime turiningą kultūrinę ir edukacinę programą, parengtą kartu su partneriais – kultūros ir švietimo įstaigomis, Šiaulių „Aušros“ muziejumi. Staigmena dalyviams – žinomų muzikantų ir kolektyvų pasirodymas knygų mugėje.

Renginio atidaryme, kuris vyks 11 val., dalyvaus Šiaulių knygų mugės globėjas, miesto meras Artūras Visockas,  LR Seimo narys, bibliotekos globėjas dr. Stasys Tumėnas, bibliotekos direktorius profesorius Bronius Maskuliūnas. Gros Šiaulių pučiamųjų orkestras (vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis).

Konkursų laureatų apdovanojimai ir naujų leidinių sutiktuvės

Šiemet organizuoti keli konkursai ir išleisti solidūs leidiniai. Jų rezultatus skelbsime per Knygų mugę. 11.30 val. Mažojoje salėje vyks Gražiausios 2016 m. Šiaulių ir Telšių apskričių knygos konkurso nugalėtojų apdovanojimai, o 12.30 val. Didžiojoje skaitykloje – fotografijų konkurso „Bradūno žemė“, kurį organizavo LR Seimo narys dr. Stasys Tumėnas ir biblioteka, laimėtojų apdovanojimas ir fotografijų parodos atidarymas. Renginyje dalyvaus poeto K. Bradūno duktė Elena Bradūnaitė.

13 val. Mažojoje salėje supažindinsime su knyga, skirta kraštiečiui menininkui Gerardui Bagdonavičiui ir Šiaulių krašto knygos ženklams. Bus rodomas kartu su knyga išleistas dokumentinis filmas „Menininką Gerardą Bagdonavičių prisimenant“, dalyvaus kūrybinė grupė. 14 val. Didžiojoje skaitykloje pristatysime žydų tautybės skulptoriaus Viktoro Davido Brennerio, gyvenusio Šiauliuose XIX a. antroje pusėje, plakečių, medalių ir monetų parodos katalogą iš Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus rinkinio. Dalyvaus knygos sudarytojas Jonas Nekrašius.

Abonemento skyriuje savo knygas pristatys rašytojos Kamila Golod ir Sandra Bernotaitė. Skaitytojus pradžiuginsime ir nauju, trečiuoju, bibliotekos žurnalo „Aušros alėja“ numeriu.

Knygų mugės ypatingi svečiai

12 val. su šiauliečiais susitiks gamtos fotografas, ornitologas Marius Čepulis. Svečias pristatys savo fotografijų albumą „Metai: gamtos fotografo dienoraštis“.

15 val. dar vienas ypatingas svečias – teatro ir kino aktorius, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Regimantas Adomaitis. Jis ir teatrologė dr. Daiva Šabasevičienė pristatys knygą „Smėlio pilys: Regimantas Adomaitis“.

17 val. visų mėgstamas legendinės grupės BIX muzikantas, dainų autorius Saulius Urbonavičius-Samas papasakos apie savo – muzikanto ir dailininko – kūrybos kelią ir pristatys bibliotekos III aukšto galerijoje veikiančią savo tapybos ir grafikos darbų parodą „Laikas atskleisti savo tikrąjį veidą“.

Renginiai ir edukacijos vaikams ir jaunimui

13.30 val. pasitiksime entuziastingą ir visada linksmą „Tele-bim-bam“ vadovę, vaikų dainų kompozitorę ir atlikėją, knygų „Namelio medyje istorijos: kamino nepraeinamumas“ ir „Tele Bim-Bam pasakos. O kas gi liko?“ autorę Neringą Čereškevičienę.

15 val. organizuosime jaunųjų menininkų forumą, kuriame savo kūrybą pristatys Kristina Tamulevičiūtė, Tomas Taškauskas ir Augustas Sireikis. Renginį moderuos dr. Dalia Jakaitė.

Taip pat pakviesime vaikus ir suaugusiuosius išmėginti ebru – tapybą ant vandens, dalyvauti išmaniuose žaidimuose, edukaciniuose užsiėmimuose „Vaikai, kurkime pasakas!“, „Pasidaryk kaukę – tapk superherojumi“, „Dvaro istorijos, dvaro mada ir gyvensena“, „Archeologiniai papuošalai, archeologinis kostiumas ir virvučių vijimas akmenukais“, skanių knygų degustacijoje, apžiūrėti meno ir spaudinių parodas, įsigyti gerų knygų ir puikiai praleisti laiką Muzikos erdvėje.

Kinas ir parodos

Mugės dalyviams suteiksime galimybę pamatyti Lietuvos kino studijos vaidybinius filmus, kuriuose pagrindinius vaidmenis sukūrė Regimantas Adomaitis. Tai režisierių Algirdo Dausos ir Almanto Grikevičiaus filmas „Jausmai“ (1968 m.,), Lietuvos kino kritikų pripažintas geriausiu visų laikų lietuvišku vaidybiniu filmu, ir Almanto Grikevičiaus filmas „Sadūto tūto“, pastatytas 1974 m. Filmai yra suskaitmeninti ir restauruoti, todėl pasižymi puikia vaizdo ir garso kokybe. Tai Šiaulių kino meno klubo dovana šiauliečiams.

Knygų mugės dieną eksponuojamos S. Urbonavičiaus-Samo tapybos ir grafikos darbų, konkurso „Bradūno žemė“ dalyvių, Birutės Musneckienės parodos „Vyrai...“ fotografijos, Marinistikos centro dokumentų paroda „Vikingų kelias“, Gražiausios knygos konkurso knygų paroda.

Tad kviečiame šiauliečius atvykti lapkričio 18 dieną į vieną didžiausių bibliotekos renginių, įsigyti gerų knygų, pabendrauti ir puikiai praleisti laiką su šeima ir draugais.


Visa programa skelbiama bibliotekos interneto svetainėje www.savb.lt. 

Komentarai

Populiarūs įrašai