Naktis bibliotekoje: Lazdijų rajono savivaldybės bibliotekos patirtis

Jau ketveri metai Lazdijų rajono viešosios bibliotekos Teizų filialo bibliotekininkė Daiva Karaliūnienė rengia "Naktis bibliotekoje". Neabejotinai, toks patrauklus ir įdomus būdas leisti laiką bibliotekoje sudomino jaunuosius bibliotekos lankytojus. Pateikiame pačios renginių iniciatorės pamąstymus apie savo veiklą.

Kaip teigia Henry Ford: ,,Suvokti, kad gali padaryti tai, ko bijojai, jog negali, yra vienas iš didžiausių žmogaus atradimų jo gyvenime, viena iš nuostabiausių staigmenų“.

,,Naktis muziejuje“, ,,Naktis mokykloje“ visa tai jau išbandyta, bet ,,Naktis bibliotekoje“... Manau tai - kažkas naujo. Labai džiaugiuosi, kad pagaliau išdrįsau. Prisipažinsiu bijojau, kad kažkas bus ne taip, bet viskas buvo gerai. Šios mintys užrašytos prieš berods 4 metus. Taip taip, jau tiek metų organizuoju Naktis bibliotekoje, ir manau galiu pasakyti, kad nebebijau. Žinoma, visada išlieka nerimo kibirkštėlė, nes visko negali numatyti.

Tikriausiai daug kam kyla klausimų, o ką gi mes ten veikiame visą naktį? Patikėkit, tas laikas prabėga greitai. Sukame galvas, atsakinėdami į klausimus žinių viktorinose, prisimenam žinomiausias pasakas ir jų herojus, spėjame dainų pavadinimus bei atlikėjus, dainuojame karaoke, žaidžiame žaidimus, einame į naktinį orientacinį žygį, ieškome lobio, žiūrime filmus. Jei tai vyksta vasarą, dar spėjame iki tamsos arba ankstyvą rytą nukeliauti iki ežero, arba žaisti lauke futbolą, šokti, giedoti savo bibliotekos himną ir dar daug ką. Trečius metus iš eilės organizuoju Naktines šiurpes, kurių metu paminime Helovino šventę. Aišku viena to padaryti nesugebėčiau, tad esu dėkinga tiems žmonėms, kurie man pagelbėja: Gabija Valukonytė, Sandra Valukonienė, Dainius Karaliūnas. Darbo, laiko, jėgų ir širdies tenka įdėti daug, bet rezultatas tikrai suteikia džiaugsmo.

Manau, kad šių dienų biblioteka turi būti lanksti, nebijoti eksperimentuoti, prisitaikyti prie lankytojų poreikių, bandyti ir atrasti.

Nuotraukos Daivos Karaliūnienės

Komentarai

Populiarūs įrašai