Puiki galimybė pradėti darbą Vilniaus universiteto bibliotekoje duomenų vadybininkui, informacinių sistemų vadybininkui ir technikui

Vilniaus universiteto biblioteka kviečia prisijungti prie savo komandos duomenų vadybininką (-ę), informacinių sistemų vadybininką  (-ę) ir techniką (-ę). Kandidatai kviečiami kreiptis iki spalio pradžios (tiksli data - kiekviename skelbime).

Duomenų vadybininkas

Visą darbo skelbimą rasite: https://biblioteka.vu.lt/apie-biblioteka/karjera/duomenu-vadybininkas

Darbas: Visa darbo diena

Darbo pobūdis: Mokslinės informacijos ir duomenų skyriaus duomenų vadybininkas organizuoja ir administruoja mokslinių tyrimų duomenų valdymo, tvarkymo ir sklaidos veiklas bei paslaugas VU bibliotekoje.

Pagrindinės pareigos ir atsakomybės:
  • Dalyvauja kuriant tvarią mokslinių tyrimų duomenų valdymo, tvarkymo bei sklaidos paslaugų teikimo sistemą;
  • Analizuoja ir įgyvendina tyrėjų poreikius mokslinių tyrimų duomenų valdymo, tvarkymo ir sklaidos paslaugoms;
  • Vykdo teikiamų mokslinių tyrimų duomenų valdymo, tvarkymo ir sklaidos paslaugų viešinimą;
  • Periodiškai peržiūri ir, esant reikalui, atnaujina dokumentus, susijusius su mokslinių tyrimų duomenų valdymo, tvarkymo ir sklaidos veiklomis;
  • Teikia pagalbą, veda mokymus ir konsultuoja universiteto mokslininkus mokslinių tyrimų duomenų valdymo, tvarkymo ir sklaidos klausimais;
  • Atlieka MIDAS portalo priežiūrą;
  • Stebi ir analizuoja pokyčius duomenų valdymo politikos klausimais.

Informacinių sistemų vadybininkas

Visą darbo skelbimą rasite: https://biblioteka.vu.lt/apie-biblioteka/karjera/informaciniu-sistemu-vadybininkas-e

Darbas: visa darbo diena.

Darbo pobūdis:

Skaitmeninės bibliotekos skyriaus darbas apima informacinių sistemų ir informacinių technologijų, kurių pagrindu veikia Vilniaus universiteto bibliotekos paslaugos vartotojams, kūrimą, diegimą ir plėtojimą. Skyrius glaudžiai bendradarbiaudamas su kitais bibliotekos skyriais, kuria skaitmeninės bibliotekos paslaugas, leidžiančias informacijos išteklių paiešką, pateikimą, skaitmeninių kolekcijų kūrimą ir valdymą. Kartu su Vilniaus universiteto Informacinių technologijų paslaugų centru Skaitmeninės bibliotekos skyrius dalyvauja bibliotekos techninės infrastruktūros palaikymo ir atnaujinimo projektuose, prižiūri ir plėtoja Vilniaus universiteto bei nacionalines informacines sistemas. Skaitmeninės bibliotekos informacinių sistemų vadybininkas (-ė) atsako už Vilniaus universiteto bibliotekos informacines sistemas, įgyvendinančias informacijos išteklių komplektavimo, katalogavimo, paieškos, vartotojų aptarnavimo, vartotojų savitarnos procesus.

Pagrindinės Informacinių sistemų vadybininko(-ės) pareigos ir atsakomybės apima:
  • analizuoja bibliotekų informacinių sistemų dokumentaciją, domisi tokių sistemų galimybėmis, žino kuriamus ir naudojamus produktus tarptautiniame kontekste;
  • bendradarbiaudamas su kitų Vilniaus universiteto bibliotekos skyrių darbuotojais analizuoja ir koordinuoja bibliotekinių procesų įgyvendinimą bibliotekinėse informacinėse sistemose, analizuoja reikalavimus, nustato problemas ir ieško sprendimų joms spręsti;
  • inicijuoja ir įgyvendina informacinių sistemų ar jų modulių modernizavimo projektus;
  • rengia informacinių sistemų naudojimo Vilniaus universiteto bibliotekoje dokumentaciją;
  • užtikrina ir koordinuoja bibliotekos informacinių sistemų veikimą;
  • dalyvauja su kitais bibliotekos skyriais rengiant skaitmeninių paslaugų ir turinio išsaugojimo, paieškos ir pateikimo vartotojams principus ir strategijas;
  • spendžia problemas ir atsako į užklausas dėl informacinių sistemų naudojimo.
Technikas (-ė)

Visą darbo skelbimą rasite: https://biblioteka.vu.lt/apie-biblioteka/karjera/technikas

Darbas:

Visa arba dalis darbo dienos.

Darbo pobūdis:
  • Vartotojų ir darbuotojų konsultavimas informacinių technologijų ir taikomųjų programų naudojimo klausimais.
  • Kompiuterių priežiūra (kompiuterio parengimas vartotojui, programų (per)diegimas, programų atnaujinimai, kompiuterio darbingumo palaikymas, duomenų apsauga nuo virusų, kompiuterių gedimų nustatymas, vartotojų pajungimo prie darbo tinklo užtikrinimas).
  • Spausdintuvų ir daugiafunkcinių įrenginių priežiūra (popieriaus papildymas, dažų keitimas, fizinių ir sisteminių klaidų šalinimas, vartotojų konsultavimas spausdinimo/kopijavimo/skenavimo paslaugomis).
  • Techniniai darbai (techninės įrangos priežiūra, multimedia įrangos paruošimas, periferinės įrangos darbingumo palaikymas, garantinio ir pogarantinio remonto organizavimas).
  • Vietinio kompiuterių tinklo priežiūra (kompiuterių tinklo darbo sutrikimo fiksavimas, galimų priežasčių nustatymas ir perdavimas specialistams spręsti).
  • Judančios techninės įrangos ir eksploatacinių medžiagų apskaitos vedimas.
  • Bendradarbiavimas su Vilniaus universiteto Informacinių technologijų paslaugų centro specialistais kompiuterinės įrangos organizavimo klausimais.
Gyvenimo aprašymą ir trumpą motyvacinį laišką siųskite adresu karjera@mb.vu.lt . Laiško pavadinimai – „Duomenų vadybininkas", „Informacinių sistemų vadybininkas", „Technikas“. Kontaktinis asmuo pasiteiravimui – Dalia Mackelienė, tel. nr. (8 5) 268 7133. Konfidencialumą garantuojame. Informuosime tik atrinktus kandidatus.

Komentarai

Populiarūs įrašai