Keliauk su biblioteka - naujasis Vroclavo viešosios bibliotekos filialas geležinkelio stotyje

Viena iš puikių galimybių lankantis Pasauliniame IFLA kongrese - IFLA WLIC yra susipažinti su vietos bibliotekomis. Šiemet, 2017 m., kongresas vyko Vroclave, Lenkijoje. Įdomu, kad šiais metais čia duris atvėrė naujasis miesto viešosios bibliotekos filialas, kuris įsikūrė miesto geležinkelio stotyje. Smagu pasidalinti apsilankymo naujoje bibliotekoje įspūdžiais su tinklaraščio skaitytojais.

Bibliotekoje, kuri vis dar kvepia dažais, įsikūrė jaukios ir šviesios periodikos skaityklos, erdvė vaikams, skaityklos su atvirais fondais. Čia galima įsikurti minkštasuolyje, užkasti jaukioje virtuvėlėje, o už lango yra erdvi terasa. Biblioteka siūlo rinktis knygas iš 20000 leidinių fondo. Joje skaitytojas ras knygų, periodikos, garsines knygas. Įdomu ir tai, kad bibliotekos fonde net 1500 komiksų. Skaitytojai jau išbandė savo kulinarinius gebėjimus bibliotekos virtuvėlėje, čia taip pat susitinka komiksais besižavintys bibliotekos vartotojai. Taip stengiamasi pritraukti daugiau jaunųjų skaitytojų.

Smagu, kad ir traukinio belaukiantys stoties lankytojai turi galimybę leisti laiką šiame nuostabiame stoties kampelyje.

Nuotraukos iš asmeninio archyvo.

Parengta pagal:

Biblioteka na Dworcu Głównym PKP otwarta. Iš GAZETA WROCŁAWSKA [interaktyvus]. 2017, gegužės 12 d. [žiūrėta 2017 m. rugpjūčio 28 d.]. Prieiga per internetą: http://www.gazetawroclawska.pl/kultura/a/biblioteka-na-dworcu-glownym-pkp-otwarta-zdjecia,12071927/ 

Komentarai

Populiarūs įrašai