Neįprasta mentorystė: profesiniai bibliotekininkų tinklai internete

Šaltinis: International Librarians Network
Internete galima rasti neįprastą iniciatyvą - Tarptautinį bibliotekininkų tinklą (International Librarians Network). Tai organizacija valdoma vien tik savanorių. Tinklo įkūrėjų nuomone - tarptautinių profesinių ryšių mezgimas - puikus būdas pasidalinti žiniomis, pasimokyti vienas iš kito. Būtent todėl ILN kuruoja tarptautinę mentorystės internetu programą. Dalyvauti programoje gali visi norintys, besidomintieji bibliotekomis, dirbantys ir studijuojantys šioje srityje. Norint dalyvauti programoje reikia mokėti anglų kalbą, turėti interneto prieigą ir laisvą valandą per savaitę mentorystės veiklai skirti.

Koks yra ILN vaidmuo? ILN renka duomenis iš norinčiųjų dalyvauti programoje ir ieško kiekvienam dalyviui partnerio iš kitos šalies profesiniam ryšiui užmegzti. Programos dalyviai keturis mėnesius dalyvauja moderuojamuose pokalbiuose internetu, o pasibaigus programai gali tęsti bendravimą neformaliai.

Puikus būdas pasinaudoti ir pasidalinti didžiausiu turtu - žiniomis, kompetencija ir patirtimi. Išbandyti programą galima Tarptautinio bibliotekininkų tinklo interneto svetainėje.


Komentarai

Populiarūs įrašai