Išėjo antrasis „Aušros alėjos“ numeris


Paskutinę kovo mėnesio dieną „Titnago“ spaustuvė išleido antrą  – pavasarinį – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos (ŠAVB) žurnalo „Aušros alėja“ numerį. Šį kartą bibliotekos leidinys išėjo solidesnis, pastorėjęs keturiais puslapiais – pastarieji skirti trijų regiono bibliotekų – Akmenės, Telšių ir Plungės – įgyvendintų projektų rezultatams apžvelgti.
Numerio leidybą rėmė ŠAVB Amerikos skaityklos steigėja ir globėja Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Lietuvoje.

Antrajame numeryje apžvelgiami 2016-aisiais, Bibliotekų metais, nuveikti darbai. Kokius projektus įgyvendinome, kiek konkursų, viešų akcijų, susitikimų, parodų organizavome, ką nuveikėme visuomenės labui ir dėl ko galime tikrai džiaugtis, pasakoja bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Regina Miežetienė straipsnyje „2016-ieji – gražių iniciatyvų ir naujų tradicijų kūrimo metai“. Šiaulių kultūrinio gyvenimo metraštininkas ir ekslibrisų kolekcininkas Jonas Nekrašius supažindina su knygos ženklų kaupimo ŠAVB istorija, pristato Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondo veiklą.

Skaitytojai supažindinami ir su Amerikos skaityklos – neatsiejamos bibliotekos dalies – veikla, ilgiau kaip dešimtmetį puoselėjamu glaudžiu bendradarbiavimu su Amerikos ir kitų šalių piliečiais. Apie tai pasakoja skaityklos kuratorė Roma Baristaitė.

Tikimės, kad norintiems geriau pažinti savo krašto istoriją, patiks Informacijos skyriaus vedėjos Kristinos Kazlaitės ir vyr. bibliotekininkės Jonės Gorytės parengtas straipsnis apie bibliotekos videoteką ir vieną iš videometraštininkų Albertą Griganavičių, taip pat kalbos tvarkytojo Roberto Gedrimo ir Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėjos Nijolios Kasparavičienės parengta XX a. pirmos pusės lietuvių kalbos vadovėlių ir skaitymo elementorių,  saugomų ŠAVB fonduose, apžvalga.

Žurnale dalijamasi įvairių projektų įgyvendinimo patirtimi, analizuojami bibliotekos skaitytojų skaitymo įpročiai, aptariamos populiariausios 2016 metais skaitytos knygos, pateikiamas interviu su vaikų rašytoju D. Šukiu. Smalsiems skaitytojams siūloma išspręsti kryžiažodį.  

Tikimės, kad žurnalo temos jums bus įdomios ir leis geriau susipažinti su bibliotekininkų veikla. O jeigu kils idėjų, pasiūlymų, prašom pasidalyti jais su mumis el. paštu l.juzuleniene@savb.lt.


Komentarai

Populiarūs įrašai