Vieta, kurioje nesi vertinamas: naujas žvilgsnis į bibliotekas

Jungtinėje Karalystėje grupė menininkų, rašytojas ir bibliotekininkai surado naują būdą populiarinti bibliotekas ir skaitymą jaunimui. Menininkų grupė Blast Theory ir rašytojas Tony White'as kartu su keliomis viešosiomis bibliotekomis sumanė interaktyvių renginių seriją, arba projektą A Place Free of Judgement (Vieta, kurioje nesi vertinamas), kuriame visi jaunuoliai ir kiti dalyviai galės iš naujo atrasti bibliotekas ir skaitymą, bibliotekose slypintį žavesį ir, aišku, begalę naujų istorijų.

Renginius kuria ir juose dalyvauja specialiai apmokyti paaugliai ir jaunuoliai, kurie net šešis mėnesius tobulino audiovizualinio, rašytinio pristatymo ir komunikacijos bei kitus gebėjimus, reikalingus vaidinimams pagal Tony White'o renginiams specialiai sukurtą novelę. Kiekvienoje dalyvaujančioje viešojoje bibliotekoje jaunuoliai surengs gyvuosius interaktyvius vaidinimus, kurie taip pat bus transliuojami ir visam pasauliui.

Į renginius kviečiami atvykti dalyviai taip pat raginami pasidalinti savo pasakojimais ir patirtimi apie tai, ką jiems reiškia biblioteka ir skaitymas. Tokiu projektu siekiama paskatinti kitaip pažvelgti į bibliotekas bei skaitymą ir padėti jaunimui iš naujo atrasti bibliotekas.

Daugiau apie projektą A Place Free of Judgement  galima paskaityti interneto svetainėje.

Parengta pagal:

KEAN, D. Hi-tech library project spawns book promoting 'new ways to work with readers'. Iš The Guardian [interaktyvus]. 13 February 2017 [žiūrėta 2017 m. vasario 17 d.]. Prieiga per internetą: https://www.theguardian.com/books/2017/feb/13/hi-tech-library-project-spawns-book-promoting-new-ways-to-work-with-readers

Komentarai

  1. Lietuviškai labai dviprasmiškai skamba, jau pagalvojau čia apie darbuotojus ir mažus atlyginimus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, taip galima ir taip traktuoti :), bet tuomet tai tikrai nebūtų naujas žvilgsnis į bibliotekas:) Iš tikro, kartais nelengva parinkti geriausiai tinkantį žodį

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai