Katės Amerikos bibliotekose - dramos ir viešieji ryšiai

Šaltinis: Cattime.com
American Library Magazine pasirodė jau nebe pirmas straipsnis apie kates JAV bibliotekose. 2016 m. duomenimis, JAV bibliotekose gyveno 201 katė. Kačių istorijos bibliotekose neretai dramatiškos - štai žinia apie ginčus dėl katino Brauserio (Browser - naršyklė :) ) iškeldinimo iš bibliotekos dėl galimos alergijos grėsmės pasiekė net Australiją.

Geraširdžiai bibliotekininkai, kurie priglaudžia kates, padidina bibliotekų matomumą, mat, fotografuoti kates ir rašyti apie jas pamėgo ir žurnalistai. Užtat, bibliotekininkai ištikimi profesijai net parinkdami vardus savo augintiniams - Puslapiai (Pages), Lentynos (Stacks).

Apie kačių gyvenimą bibliotekose buvo sukurtas net filmas Pūkuotasis knygose: bibliotekos katino nuotykiai (Puss in books: adventures of the library cat, 1997).

Tačiau nepaisant alergijos grėsmės, su kuria uoliai kovoja bibliotekininkai-kačių globėjai, katės pagyvina bibliotekos erdves ir yra mėgstamos skaitytojų.

Parengta pagal:

FORD, Anne. Library cats leave some sneezing, others feline fine. In American Libraries Magazine [interaktyvus]. January/February 2017 [žiūrėta 2017 m. vasario 4 d.]. Prieiga per internetą: https://americanlibrariesmagazine.org/wp-content/uploads/2016/12/0117-american-libraries.pdf

Komentarai

Populiarūs įrašai